DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

8 Tips Mudah Elak Perut Boroi

8 Tips Mudah Elak Perut Boroi

Alhamdulillah, hari ini, saya nak share lagi tips nak cara mudah elak perut buncit nih. Bagus tips ni dan boleh diamalkan. Macam biasa saya ambil tips ni dari artikel ini.Saya guna google translate dan edit sikit sikit. Memang bunyi pelik sikit, Selamat membaca cara mudah elak perut buncit !!!

1. Mulakan hari anda dengan jus lemon

Ini adalah salah satu terapi terbaik untuk menghilangkan lemak perut. Picit sedikit jus kuning ke dalam segelas air suam dan tambah sedikit garam kepadanya. Teruskan minum ini setiap pagi untuk meningkatkan metabolisme anda dan untuk menghilangkan perut gendut itu.

2. Elakkan beras putih

Gantikan beras putih dengan pelbagai produk gandum. Termasuk beras perang, roti coklat, bijirin penuh, oat dan quinoa dalam diet anda.

3. Elakkan bahan-bahan bergula

Jauhi gula-gula, minuman manis dan makanan yang kaya dengan minyak. Pengambilan makanan ini dapat meningkatkan lemak badan di sekitar pelbagai bidang badan anda seperti perut dan peha.

4 Minum air yang banyak

Jika anda ingin menghilangkan perut anda, kemudian minum air yang mencukupi setiap hari. Air minuman, selepas jangka masa yang tetap akan membantu untuk meningkatkan metabolisme anda dan membuang toksin dari badan anda.

5. Makan bawang putih mentah

Kunyah 2-3 ulas bawang putih setiap pagi, dan minum segelas air lemon selepas itu. Rawatan ini akan menggandakan proses penurunan berat badan anda dan membuat peredaran darah anda lancar dalam badan anda.

6. Elakkan makanan yang tidak veg

Untuk menghapuskan lemak perut, adalah disyorkan bahawa seseorang itu perlu mengelakkan makanan bukan vegetarian sejauh yang mungkin.

7 Makan buah-buahan dan sayur-sayuran

Makan semangkuk buah-buahan setiap hari di waktu pagi dan petang. Ini akan mengisi anda dengan banyak antioksidan, mineral dan vitamin.

8. Gunakan Rempah

Penggunaan rempah seperti kayu manis anda, halia dan lada hitam dalam masakan anda. Ini rempah sarat dengan manfaat kesihatan. Mereka membantu untuk meningkatkan rintangan insulin dan mengurangkan tahap gula dalam darah anda.

CARA SENAMAN TERBAIK UNTUL HILANGKAN PERUT BUNCIT

Memang banyak senaman yang bagus untuk hilangkan perut buncit, tapi bukan semua senaman berkesan untuk kuruskan perut. Jadi ada tips penting nak senaman yang betul. Kebanyakan senaman bakar kalori, tapi belum tentu boleh bakar lemak. Jadi senaman terbaik ialah kena gabungkan kardio dan weight lifting. Senaman kardio memang bagus, tapi sebenarnya belum cukup.
Antara tips terbaik ialah cabar diri anda untuk membuat senaman yang lebih berat. Senaman begini boleh meningkatkan metabolisme yang mampu memecahkan lemak di perut. Jadi, jawabnya, kena buat senaman yang tinggi intensity. Itu je. Jenis senaman banyak, itu refer google je .

TIPS LAIN NAK HILANGKAN PERUT BUNCIT

Oklah, bannyak tips lain nak kecilkan perut, kalau korang baca sebab di atas, cuba tukar tabiat permakanan korang macam di bawah.

  • Makan natural food – makan lebih sayur-sayuran, buah-buahan, yang lebih semula jadi
  • Omega-3 – ambil omega-3, minyak ikan bagus untuk kuruskan badan dan pembinaan otot
  • Tidur cukup – jaga kualiti tidur anda, tidur sangat penting untuk kesihatan
  • Kurangkan gula – ini tips dari dulu-dulu punya, dan berkesan

Leave a Reply

%d bloggers like this: