RAHIM – Cara Menjaga Kesihatan Rahim, Faraj, Alat Sulit Wanita

RAHIM – Cara Menjaga Kesihatan Rahim, Faraj, Alat Sulit Wanita

Kehamilan tentu menjadi sebuah perasaan yang mengembirakan pada setiap pasangan suami isteri, kehamilan yang sudah di impikan sejak sekian lama. Mendapati si isteri hamil tentu ini bukan sekadar hal yang terindah bagi suami yang bakal menjadi seorang ayah.  Tentu saja setiap pasangan suami isteri yang menyambut anak pertama amatlah sangat membahagiakan, maka dari itu para ibu dan suami harus memperhatikan segala faktor yang mebahayakan rahim wanita sejak awal. Adapun bahaya dari pada rahim rosak akan membuat cacat pada anak kelak. Untuk itu mulai dari sekarang sebelum anda dikurniakan seorang anak dan juga faktor-faktor penyebab kecatatan pada janin.

3 FAKTOR RAHIM ROSAK

1.Merokok dan asap rokok

Semua orang tahu bahaya merokok antaranya adalah kanser paru-paru, mulut, payudara dan serviks (atau rahim) . Beberapa gangguan lain seperti gangguan kitaran haid, kesuburan dan kehamilan.

Diketahui rokok yang mengandung nikotin sangat berbahaya pada rahim, di mana kandungan beracun dalam asap rokok mampu mencapai leher rahim, meningkatkan terganggunya kitaran haid kemudian mengakibatkan pendarahan berlebihan serta keputihan.

Selain dari pada itu asap rokok juga boleh menyebabkan gangguan pertumbuhan ari-ari pada ibu-ibu yang mengandung, oleh itu jika suami anda seorang perokok hendaklah mengingatkan dia tentang perkara ini.

2. Terlalu banyak minum alkohol

Pengamalan meminum minuman yang mengandungi alkohol di zaman sekarang sudah menjadi gaya hidup baru bagi sebahagian besar masyarakat, apalagi mereka hidup di bandar. Wanita yang terlalu sering meminum minuman yang beralkohol akan mengalami masalah kesuburan, berisiko kepada kanser payu dara, merosakkan janin dan masalah jantung.

Seorang wanita yang hidup mengamalkan meminum minuman yang berakohol baik ketika hamil atau pun sebelum kemungkinan besar akan memiliki anak yang mengalami kerosakan otak akibat dari terganggunya perkembangan janin dalam kandungan.

3. Terlalu banyak minum kafien

Minuman seperti ini biasanya di amalkan oleh pria namun tidak sedikit juga wanita yang memiliki pekerjaan yang banyak dan terpaksa meminum air ini untuk menyegarkan tubuh agar kembali segar. Air berkafaein bukan hanya sejauh kopi. Selain itu, minuman bersoda, coklat, aiskrim, minuman tenaga, pil kuruskan badan juga mengandungi kafein yang tinggi

Bahaya terlalu banyak berlatih meminum atau memakan yang mengandung kafein tinggi boleh menyebabkan strok, kerosakan pada pembuluh darah, membahayakan plasenta panda janin, dan menyebabkan keguguran.

RESVERATROL UNTUK KESIHATAN RAHIM

Kajian di Resveratrol-induced Autophagocytosis in Ovarian Cancer Cells. Opipari, A.W. Jr., et al., et al. [ed.] Frank J. Rauscher III. 2, Philadelphia: American Association for Cancer Research, January 15, 2004, Cancer Research, Vol. 64, pp. 696-703. DOI: 10.1158/0008-5472.CAN-03-2404; http://cancerres.aacrjournals.org/content/64/2/696.long. ISSN: 1940-6207. resveratrol was shown to stop cell growth and induce death of ovarian carcinoma cell lines by promoting self-degradation of the cancer cell structures—a process called autophagocytosis.

Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi. Daripada kajian juga mendapati bahawa kandungan Resveratrol diadapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine . Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit.

Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas. Resveratrol dapat mencegah dari sel kanser merebak kerana resveratrol dapat menghalang dari pembentukkan sel yang tidak normal dalam tubuh manusia merebak.

Menurut Eleanor G. Rogan seorang Profesor dari Uni. Of Nebraska Medical Center.Resveratrol ada keupayaan untuk mencegah peringkat permulaan kanser semasa estrogen baru hendak memulakan proses pengembangan kanser dengan menghalang pembentukkan estrogen DNA adducts ( sebatian kimia yang menyebabkan kanser yang melekat pada DNA). Dengan ini kami percaya seluruh sel kanser akan berhenti merebak sepenuhnya.

vivix merah

 

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

VIVIX mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah. Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

kanser rahim

rahim berdarah minum vivix shaklee

lancarkan haid

darah nifas lancar selepas bersalin minum vivix shaklee

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

e-sell

ATAU

jadi ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

2 thoughts on “RAHIM – Cara Menjaga Kesihatan Rahim, Faraj, Alat Sulit Wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.