Sakit 6 Tahun Akibat Ambil Epidural Akhirnya Tiada Lagi

Sakit 6 Tahun Akibat Ambil Epidural Akhirnya Tiada Lagi

Betul ke ambil suntikan epidural akan menyebabkan kita sakit belakang? ternampak komen komen negatif di facebook yang menyatakan epidural menyebabkan mereka sakit pinggang bertahun tahun. Suntikan epidural ni suatu bentuk ubat tahan sakit atau painkiller jugak yang diberikan kepada ibu-ibu bersalin yang tidak inginkan rasa kesakitan ketika bersalin. Ia disuntik ke saraf di kawasan tulang belakang bawah bagi membolehkan ibu bersalin berasa kebas di kawasan bawah suntikan sepanjang proses melahirkan anak. Suntikan epidural ni biasa digunakan samada dalam kelahiran normal atau pun kelahiran secara pembedahan cesarean (C-Section).

KESAN BURUK EPIDURAL

  1. Ibu mengalami sakit belakang dalam jangka masa yang tertentu, ada yang sehingga berbulan-bulan lamanya selepas bersalin
  2. Ibu berasa gatal-gatal, loya & muntah-muntah
  3. Ibu mengalami tekanan darah yang rendah
  4. Ibu sukar membuang air kecil selepas bersalin
  5. Ibu mengalami sakit kepala yang teruk termasuklah sakit leher & migraine yang berkemungkinan berlaku sekitar 3 bulan selepas bersalin
  6. Demam yang dialami oleh ibu & bayi yang dilahirkan (bagi suntikan epidural yang diberi lebih dari 5 jam)

komen pembaca tentang sakit epidural

BENARKAH EPIDURAL MENYEBABKAN SAKIT PINGGANG ?

Pengalaman saya 2 kali bersalin dan pernah merasai bersalin secara czer dan normal dengan epidural. Alhamdulillah tiada masalah untuk kesan efek yang dinyatakan di atas. Saya yakin bila kita cukup nutrisi terutama kalsium, badan kita akan lebih cergas, bertenaga selepas bersalin.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

vivix hilangkan sakit epidural selepas bersalin

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Kongsi Kepada Kawan

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu