Sakit Lutut Mak Hilang Setelah Amalkan Sirap Ajaib

Sakit Lutut Mak Hilang Setelah Amalkan Sirap Ajaib

Sakit lutut menyerang Ma KakYa.

74 tahun, tok pada 20 orang cucu, 3 nak masuk 4 orang cicit.

Ma KakYa ada masalah darah tinggi, kolesterol tinggi dan advanced bilateral knee osteoarthritis (lutut kurang minyak gris yang teruk).

Sakit Lutut Teruk

Untuk masalah osteoarthritis ma, KakYa dah cuba intraarticular injection (cucuk dekat lutut).

Ok, ada perubahan, tapi ma KakYa tak nak buat lagi. Sakit lutut katanya.

So ma lagi suka telan pil.

Teringat awal-awal dulu masa KakYa mula-mula kenal shaklee ni.

Nak beli set gastrik dan set menyusu untuk KakYa.

Tapi masa tu, dealer KakYa kata, kalau tambah sikit saja, dapat free membership + cash back.

Untung, tak payah bayar untuk daftar ahli.

Set Sendi Shaklee

Tanpa pikir panjang, KakYa pun tambah set sendi untuk ma (ostematrik, omega dan AJHT).

Sekarang AJHT dah tak ada stok di Malaysia dan set kanak-kanak untuk Hanina dan Nabila (meal shakes, chewable vitamin c.

Masa ni vitalea kids tak ada lagi.

Ingat lagi KakYa, lepas 3 hari ma makan set sendi, lutut ma bengkak sampai ma tak boleh nak jalan.

‘Ubat bende laa ya wi ma makang ni’.. kata ma KakYa (Bahasa Terengganu ni. Hihi).

Tapi masa tu KakYa dah study dah.

Dah tahu pasal body adjustment etc.

So tak adalah nak gelabah.

‘Ma makang je ma.. dia nak bekki lutut ma tu’.. confident jawab.

Ma KakYa pun makan laa.

sakit lutut

Bengkak Mula Hilang

Lepas seminggu, bengkak hilang.

Lepas 2 minggu ma kata..

‘Molek ubat ning, lutut ma dok ketat doh..’ (Lutut dah tak ketat bila nak lipat)

Start dari hari tu, setiap kali nak habis set sendi dia, ma akan bagitau KakYa untuk restok.

Hari ini, lutut ma masih sakit, tapi ma dah tak bergantung pada ubat tahan sakit dah.

Ma boleh solat tanpa kerusi.

Cuma bila nak jalan jauh-jauh memang tak boleh laju-laju macam kita lah.

Sebab tu kalau pi mana-mana, ma guna kerusi roda.

Ada 1 masa tu, time tu KakYa kat Sg Petani ni, kak ipar KakYa telefon bagitau ma KakYa tak boleh berjalan sebab lutut bengkak.

Mengesot je dua ke bilik air.

Sedih sangat masa tu.

KakYa telefon ma. KakYa paksa dia makan VIVIX.

Amik megadose.

Dan alhamdulillah.

Dah Boleh Berjalan Kembali

Dengan izinNya, 2 hari lepas tu KakYa telefon lagi, ma bagitau dia dah boleh berjalan.

Bengkak dah surut.

Mulai hari itu, ma KakYa konsisten makan VIVIX.

Sebelum ni dah penat KakYa suh dia makan.

Sampai setiap malam sebelum tidur, KakYa suruh Hanina dan Nabila bawak VIVIX dan sudu bagi ke tok diorang.

Kalau tak, memang dia tak makan.

Alasan ma KakYa.

Tak apa laa.. VIVIX mahal sangat.

Ni bila dia dah konsisten VIVIX, alhamdulillah.

Nampak banyak sangat perubahan pada ma KakYa.

Makan makin berselera.

Dia makin ada tenaga.

Makin ceria.

Lutut dah kurang sakit katanya.

Bekalan Shaklee Untuk Orang Tersayang

Sekarang KakYa bekalkan ma KakYa VIVIX, OMEGAGUARD, VITALEA & OSTEMATRIX.

Mak kita, ayah kita.

Kadang bila kita tanya, diorang memang cakap tak apa laa, tak payah laa..

Sebab diorang sebolehnya tak nak susahkan kita.

So, kita jangan tanya.

Kita beli dan hadiahkan untuk diorang.

Bila diorang konsisten makan, diorang dapat rasa #shakleeeffect tu, insyaAllah diorang akan teruskan makan.

Especially VIVIX.

Memang sangat sesuai untuk mak ayah kita.

Shaklee Untuk Orang Yang Tersayang

Tugas kita..

Kita beli, hadiahkan & ingatkan diorang setiap hari untuk makan.

Siapa lagi nak hadiahkan mereka set sakit lutut shaklee kalau bukan kita?

Bagi KakYa, bisnes shaklee ni sebenarnya bukan hanya nak sihat diri sendiri atau poket sendiri saja.

Tapi it is beyond that.

Nak semua ahli keluarga, orang sekeliling dan semua orang rasai #shakleeeffect tu sendiri.

So kalau adalah awak-awak yang baca ni teringin hadiahkan sesuatu untuk orang tersayang, apa kata hadiahkan lah mereka suplemen shaklee.

Semoga Allah panjangkan usia ma KakYa dan diberi kesihatan yang baik selamanya.

Aaminn

Hadiahkan Set Sendi Shaklee Kepada Yang Tersayang

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya, Ainul Mustafa 013-3612717 atau klik ikon di bawah untuk membuat pesanan secara online.

order shaklee online

ATAU

shaklee murah

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu