SALAH FAHAM MLM – Kenapa Ramai Sangat Benci Network Marketing ?

SALAH FAHAM MLM – Kenapa Ramai Sangat Benci Network Marketing ?

SALAH FAHAM MLM (sekarang dikenali Network marketing). Jom baca perkongsian ayahanda Master Haji Roslan bagaimana nak kuatkan semangat nak buat shaklee dan salah faham MLM yang sangat menular dalam minda masyarakat malaysia.

5 SALAH FAHAM MLM

  1. Ia adalah skim cepat kaya – Memang tak dinafikan ada syarikat yang menggunakan lesen MLM untuk mencipta skim cepat kaya. Anda perlu pastikan ia mewakili syarikat yang sudah terbukti lama serta punya lesen yang sah (AJL93 , Akta Jualan Langsung diluluskan pada 1993)
  2. Barangan yang dijual terlalu mahal untuk bagi bonus pada pengedar – Sebenarnya sistem MLM lebih baik dari sistem konventional sebab pengedar berdaftar sendiri yang marketkan products tanpa melalui 3-4 peringkat sistem marketing biasa (dari pengeluar hingga ke peruncit). Sebab itu pengedar diberi bonus hasil usaha membina rangkaian pengguna. Keuntungan bukan dari merekrut tapi dari jualan barangan.
  3. Menguntungkan orang atas ? – Dalam sistem MLM yang genuine peluang untuk berjaya terbuka sama rata samada anda baru menceburi biz ini. Jika anda berusaha lebih bonus dan pangkat anda boleh atasi orang atas anda. Peluang tiada had.
  4. Dah ramai yang buat – Dalam sistem MLM tiada “saturation point” maknanya peluang sentiasa ada. Evergreen opportunity dan ground floor opportunity. Jika sistem piramid memang ada tempoh “saturation” maknanya bila piramid dah penuh orang bawah terlepas peluang.
  5. Awak boleh berjaya sebab awak dah lama buat ? – Saya nak bagi tahu dalam biz kami ada leaders yang baru setahun dua aktif mengatasi bonus mereka yang sudah berbelas tahun berkecimpung. Ia bukan semestinya 001. Bila saya join shaklee (28 tahun dulu) dah ada lebih 55000 pengedar di Malaysia. Tapi saya pernah dapat top 2 award (Presiden Club).

mlm shaklee terbaik

WAJIB PILIH BUSINESS SHAKLEE

Inilah sebahagian dari salah faham kenapa biz MLM di pandang sepi dan rendah sedangkan dah ramai yang berjaya membina legasi keluarga. Apapun anda wajib memilih syarikat yang tepat sebelum kata Yes!! Check dulu latarbelakang syarikat. Bukan sekadar dengar orang kata. Anda perlukn ilmu dan lagi penting anda perlukan team dan mentor yang telah terbukti berjaya. Selamat berjuang semoga berjaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by