Salah Ke Selalu Penat ?

Salah Ke Selalu Penat ?

Mak Penat….

Dah makan pun penat,
Dah tidur pun penat,
Dah mandi pun penat…

Hari2 penat, taktau apa nak buat dah.

Pernah rasa macam tu?

Kita especially mak2 ni tak boleh penat lama2. Lama2 penat kita jd stress. Bila dah stress tu, anak buat muka sikit pun dah rasa nak tukar hijau.

Salah ke penat?

Tak salah. Penat tu fitrah

Yg salah bila kita berterusan biarkan diri kita penat. Bila diri penat, jiwa pun penat. Bila jiwa penat….macam2 boleh jadi.

Salah satu penyebab penat is, badan kita kurang vitamin, terutama,

⬇️ Vitamins B
⬇️ Magnesium
⬇️ Vitamin D
⬇️ Potassium
⬇️ Zat Besi

Kalau dah rasa kepenatan mengganggu emosi dan urusan harian, it’s time untuk ambil supplement.

Maybe anda ada fikir “Why should I take supplements? I anti supplements”

Jawapannya “Why not?”

You try, feel the difference… Then buatlah keputusan utk terus anti atau macamana.

Jgn biarkan kepenatan anda mengganggu emosi keluarga, contact mereka dalam komen di bawah ni dan dapatkan appointment sekarang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat