Sasterawan Negara Suka Omega – Minyak Ikan Shaklee Jadi Pilihan

Sasterawan Negara Suka Omega – Minyak Ikan Shaklee Jadi Pilihan

Alhamdulillah, selepas mendapat Anugerah Sastera Negara ke -13, yang membawa gelaran Sasterawan Negara, mak selalu dapat jemputan , dan biasanya saya akan ikut, ambil gambar. Kalau nak diikutkan pada satu masa diorang semua tanya mama, macam mama boleh sihat kuat ? Ini cerita sasterawan negara suka omega guard shaklee.

SASTERAWAN NEGARA SUKA OMEGA

Mana taknya, ada satu masa, mama saya kena pergi 2 event dalam sehari, satu di UKM dan malam pula di Sri Gombak, jauh jugak tuh. Tapi kiranya memang kuat jugaklah mama. Antara yang saya perasan, mama memang antara orang yang suka baca buku pasal kesihatan, bukunya di rumah sangat banyak. Paling penting ialah jaga makan, mesti makan ulam-ulaman, itu mesti diet yang terbaik mama saya buat. Selain itu kami pun cadangkan beliau ambil shaklee, dan dia sekarang ambil omega guard. Sebelum ini pernah juga ambil alfalfa complex.

Jadi jom baca sikit kelebihan omega guard shaklee di bawah, barulah korang tahu kenapa mama sasterawan negara suka omega. Produk lain pun dia suka, tapi saya pun suka omega guard juga. Memang bagus !!!

KELEBIHAN OMEGA 3

  1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
  3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
  7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

MANFAAT OMEGA 3

  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
  5. Mengekalkan tekanan normal darah
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  7. Mengurangkan sakit kepala
  8. Merendahkan kolestrol
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  11. Mengawal masalah obesiti
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  16. Membantu menyihatkan paru-paru
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
  23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  24. Mencegah penyakit gout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.