DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Senaman Pinggang Ramping

Senaman Pinggang Ramping

TIPS KECIKKAN PINGGANG JAM PASIR.

Kaum pempuan kalau tengok tajuk camni mesti terbuntang bijik mata,berdarah hidung je kan. Biasala tu pempuan dan kecantikan tak dapat dipisahkan.

Jom far nak share tips senaman pernafasan untuk kecikkan pinggang. Ni kalau dah terer sambil berjalan or duduk je pun boleh buat. Senang sangat. Jom tengok.

Cara cara untuk beginner :

1) Posisi macam kat gambar bawah.Belakang pastikan lurus selari dengan badan,kepala tunduk sikit.
2)Tarik nafas dalam dalam
3)Hembus keluar semua nafas yang ada sambil tarik perut ke dalam(sedalam mana korang mampu)
4)Tahan 10 saat macamtu,kemudian kembali ke posisi asal,relaks kan badan dan bernafaslah mcm biasa.
5)Buatlah 2,3 kali ke dalam sehari.Lama lama korang akan perasan perubahan bahagian perut dan pinggang korang.

Sesiapa yang nak bodi ala beyonce bolehla try senaman ni. Boleh ratakan perut dan kecikkan pinggang.
Selamat mencuba.

Leave a Reply

%d bloggers like this: