Set Berpantang Bersalin Bagus Untuk Cepat Kurus 

Set Berpantang Bersalin Bagus Untuk Cepat Kurus 

Kurus selepas bersalin idaman semua wanita. Proses mengandung selama 9 bulan menyebabkan perubahan berat badan yang meningkat. Perubahan bentuk badan yang ketara. Sepatutnya proses berpantang 44 hari akan membuatkan wanita cepat kurus selepas bersalin namun ada juga yang masih bergelut untuk kurus selepas bersalin. Oleh demikian pemilihan set berpantang  cepat kurus adalah penting

kurus Cepat selepas Bersalin Dengan Set Berpantang

Untuk mendapatkan berat badan idaman selepas bersalin, adalah sangat penting semasa proses berpantang bersalin. Pemakanan semasa berpantang bukan sahaja membantu luka cepat sembuh, badan bertenaga malah berat badan senang turun kembali

 

set berpantang cepat kurus

 

Kenapa Set Berpantang Bersalin Sangat Penting?

Tempoh kehamilan  selama 40 minggu dan proses bersalin menyebabkan tubuh ibu kehilangan banyak nutrisi kerana telah digunakan sepanjang waktu kehamilan.

Apatah lagi sekiranya seorang ibu tidak mendapatkan makanan seimbang dan berkhasiat sepanjang waktu mengandung. Sebab itulah ada ibu-ibu selepas bersalin yang mengalami masalah berikut :

 1. Cepat letih.
 2. Kurang bertenaga.
 3. Cepat stress
 4. Kurang focus dan tumpuan.
 5. Murung – bagi yang mengalami stress berpanjangan.Dalam istilah kita dipanggil meroyan.
 6. Kurang susu ibu.
 7. Proses pemulihan luka bersalin yang lambat
 8. Kurang libido – keinginan seksual.
 9. Pucat dan tidak bermaya.

Dan banyak lagi masalah yang di alami oleh ibu selepas bersalin yang menjadi penanda bahawa tubuh ibu kekurangan nutrisi.

 

Ibu berpantang mudah mendapat stress (meroyan) dan mudah merasa letih.

 

Oleh sebab itu, pengambilan set berpantang bersalin adalah sangat penting dalam tempoh berpantang selepas bersalin. Ini kerana proses bersalin adalah proses yang :

 1. Melibatkan perubahan hormone yang amat significant.
 2. Kehilangan banyak darah.
 3. Menyakitkan bagi kebanyakan ibu.
 4. Banyak luka yang di alami terutama bagi yang bersalin secara operation/ c-section/ceasarean.
 5. Memenatkan dan mengeluarkan banyak tenaga.
 6. Dan yang paling utama, kerana ibu-ibu perlu menyusukan bayi dengan susu ibu sejurus selepas bersalin.

 

Set Berpantang Cepat Kurus

 

 

Khasiat Vitamin-Vitamin Yang Disarankan:

1. Vitalea (Multivitamin dengan zat besi)
Pengambilan vitamin ini membantu mengembalikan kecergasan fizikal dan mental kepada ibu kerana vitamin ini bertindak untuk memberi tenaga kepada si ibu dan mengelakkan risiko anemia dan tekanan darah rendah.Sekaligus mengelakkan si ibu berasa letih dan kelesuan yang berpanjangan.
.
2. Vitamin B-Complex
Pengambilan vitamin B-Complex boleh membantu meredakan stress dan tekanan yang dihadapi oleh ibu di sepanjang proses bepantang. Di samping membekalkan tenaga dan membantu keseimbangan hormon.
.
3. Vitamin C
Pengambilan vitamin C sangat penting untuk menyembuhkan luka jahitan bersalin tidak kiralah bersalin secara normal mahupun ceaserian. Vitamin ini membantu membaik pulih sel tisu yang telah rosak selepas bersalin.
.
Ia juga bertindak merangsang pembentukan kolagen untuk mencantikkan kulit. Selain itu, pengambilan vitamin ini penting untuk meningkatkan tahap imunisasi, mengelakkan ibu daripada terkena jangkitan demam dan selesema.
.
4. Ostematrix
Pengambilan Ostematrix atau kalsium Shaklee boleh membantu masalah sembelit. Membantu mengatasi kekejangan otot dan kebas-kebas yang selalu dirasai oleh ibu yang berpantang.
.
Selain itu, Ostematrix membekalkan si ibu keperluan kalsium yang cukup untuk diet harian untuk menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat dan banyak.
.
5. ESP Soy Protein Isolate Powder
Pengambilan ESP sangat membantu dalam kelancaran penghasilan susu kerana ESP membekalkan sumber protein utama dan merupakan milkbooster terbaik dan pemberi tenaga kepada ibu berpantang.
.
6.Alfalfa
Raja segala tumbuhan. Alfafa dapat membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium untuk keperluan tulang dan gigi ibu-ibu dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

 

Betul ke Set Berpantang Cepat Kurus ?

set bersalin cepat kurus

 

 

 

set berpantang cepat kurus

 

 

 

 

 

 

Jom dapatkan Set Berpantang Cepat Kurus yang membantu luka cepat sembuh, badan bertenaga, susu ibu banyak dan berat badan cepat turun. Baru la senang hati nak kembali bekerja kan. terbeliak mata kawan opis melihat kita sudah kembali ramping.

 

Cara Mudah Nak beli Set Berpantang Cepat Kurus ini

 

 1. Beli terus melalui Shaklee tanpa melalui pengedar. Klik, bayar dan tunggu Shaklee hantar terus ke pintu rumah anda.

 

 

Darah Haid Tidak Berhenti

 

ATAU

 

 1. Hubungi saya jika

 

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa

Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu