SHAKLEE INDONESIA – Kejutan Budaya MBAK SUPER

SHAKLEE INDONESIA – Kejutan Budaya MBAK SUPER

Alhamdulillah, semalam saya dan keluarga supermom sempat ke kantor shaklee indonesia di Menara Citicon Slipi Jakarta, Indonesia. Tapi tak sangka berlaku sedikit kejutan budaya, bila terus sahaja mewakilkan diri untuk menjadi MC adhoc yang paling sempoi dalam sejarah Supermom. Hoo macam pesta pun ada. Banyak benda yang saya belajar di sini. Memang gila sungguh bila berada di shaklee indonesia.

Mbak vs Bapak

Hahaha masa saya jadi MC dengab penuh energetic dan semangat sekali, boleh pulak saya tersilap cakap, dijemput MBAK PETER, hooo habis gelak satu dewan, itulah kenangan yang tak boleh dilupakan, mbak kamarul dan banyak silap dah. Hadoi, tapi sekarang nih kenalah fahamkan apa yang patut dan bahasa yang betul. Apapun ini pertama kali jadi MC di Jakarta.

Buka MULUT

Paling penting ialah buka mulut, jangan malu jangan segan. Azmia dan Huzair berjaya dapat anak di jogja, Najihah jugak rajin bagi kad untuk menjemput mereka jadi anak Shaklee. Tak masuk takpa, janganlah duduk diam, bukalah mulut.

shaklee jakarta

BONUS BESAR !!!

hooo bonus besar bonus besar, itulah yang didapati jika join jadi member Shaklee indonesia. Memang untung , bonus INFINITI untuk Master sehingga Presidential Master. Hooo jom jadi leader di Indonesia mari mari.

Shaklee Indonesia Satu Peluang Besar

Alhamdulillah, lambat update blog nih, esok udah ahu ke kantor Shaklee Indonesia. Alhamdulillah kali ini kami 9 keluarga dibawah team embak super, supermom malaysia akan melawat kantor Shaklee di sini. Antara yang menarik tentu sekali mendengar bagaimana menjana wang dengan hanya berkongsi cerita dengan medium online dan internet. Jika berminta esok boleh aja hubungi kami sekarang untuk maklumat lanjut.

ADA MASA KE NAK BUAT BUSINESS SHAKLEE ?

Soalan pertama yang biasa sangat orang cakap, weih ada masa ke nak buat semua  part time nih ? Hahha, ini soalan panas nih, nak lagi panas, weih business shaklee ni laku ke ? Aku tengok ramai je buat, hmm, macam-macam lagilah persoalan, weih aku jadi downline ko nih, aku boleh kaya ke ? Ni dah tiga soalan, jom aku jawab satu-satu soalaan nih.

  1. Masa boleh diurus – nak tahu tak ? masa korang boleh urus, sebab tuh, kalau ko join team kitorang, yang ada upline super duper hebat, diorang akan ajar, eh aku sendiri boleh ajar macam – mana nak buat supaya korang urus masa dengan baik, sampai tak kantoi main facebook kat ofis, tapi sales dan promotion tengah jalan sendiri.
  2. Business ni dah hampir 60 tahun – hahahha, business ni antara yang laku, sebab syarikat dia kukuh produk dia lagilah sangat bagus, kalau kena dengan teknik marketing yang betul , ko takkan percaya mudahnya nak jual produk shaklee, dan ko tak perlu risau pasal produk macam goreng pisang panas yang tumbuh bak cendawan di luar sana
  3. Dowline lagi kaya dari Upline – hakikat business shaklee, tak pernah ada upline yang sentiasa kaya. Downline kitorang bonus lagi banyak dari kitorang, hahahah, sebab business, siapa usaha, dia dapat, siapa malas, tak efektif, dia akan sengsara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.