SHAKLEE – Produk Kesihatan Terbaik Sepanjang Zaman

SHAKLEE – Produk Kesihatan Terbaik Sepanjang Zaman

Supplement Penting Untuk Orang Zaman Moden Sekarang

Salam Jumaat..Ada orang tanya…Kenapa kita perlu makan supplement? Zaman dulu-dulu tu… orang tak perlu makan supplement pun…sihat walafiat je…?Tak kurang juga ada peniaga lain yg cakap…Kan ke elok makan makanan sunnah je?? Tapi bila ditanya kembali kenapa zaman sekarang wujud banyak penyakit-penyakit baru yang zaman dahulu tak ada?? macam aids…H1N1 dan sebagainya…. mereka diam…Zaman sekarang berbeza dengan zaman dahulu…Berikut adalah sebahagian dari penerangan kami di SupermomShakleeStory.

1. Pencemaran

Zaman sekarang banyak pencemaran samada yang disengajakan atau tak disengajakan. Contohnya kualiti kandungan garam galian dalam tanah pada hari ini…. tidak sama seperti zaman dahulu dek kerana hujan asid yang terjadi akibat pencemaran asap kenderaan dan kilang-kilang… Zaman dulu tak ada asap kilang dan pembuangan sisa toksin kat sungai…

2. Perubahan Genetik

Zaman sekarang banyak pengubahan genetik dilakukan kepada tumbuhan dan ternakan. Contohnya ayam- ayam yang ada dipasaran kebanyakkannya telah disuntik supaya cepat gemuk dengan matlamat peniaga cepat untung… dan boleh gandakan hasil. Ayam-ayam tersebut juga kurang bergerak dan banyak lemak…dalam lemak nilah dipercayai terdapat banyak punca penyakit.
Tanaman juga menggunakan baja-baja yang mengubah genetik (GMO) contohnya tembikai zaman dulu ada biji..tetapi tembikai zaman sekarang dah diubah genetik supaya tiada biji…apakah anda masih fikir kandungan nutriennya sama seperti makanan zaman dahulu.??
Dan lagi….Tahukah anda untuk memenuhi keperluan vitamin C tubuh seseorang itu, beliau harus makan lebih kurang 10 biji buah oren (zaman sekarang) yang elok!!! Jadi kalau setakat makan sebiji buah oren belum mencukupi…

3. Buah Dulu dan Sekarang Berbeza

Saya ingat lagi masa zaman saya kecil-kecil dahulu… Buah durian hanya berbuah setahun sekali… Tapi hari ini kita boleh dapatkan durian hari2!! Sama seperti padi…dulu setahun sekali..sekarang setahun dua kali…mungkin dimasa depan 3 atau 5 kali sebab kecanggihan teknologi…. Persoalan : adakah kandungan nutrien nya sama seperti dahulu???

4. Hidup Tak Cergas

Zaman sekarang orang dah tak hidup cergas seperti orang zaman dahulu. Orang zaman dahulu tak ada internet, mereka bekerja mengeluarkan peluh seperti bekerja di kebun dan banyak menggunakan tenaga. Hari ini kebanyakkan kita kurang bersenam dan banyak habiskan masa menempuh trafik jem. Maka pengambilan Supplemen dapat membantu mengurangkan stress tingkatkan kadar metabolisma, dapat membantu cara kehidupan kita zaman kini agar kekal sihat

5. Kadar Stress Makin Tinggi

Zaman sekarang kadar stress semakin tinggi. Stress adalah punca utama kepada kebanyakkan penyakit. Kenapa mereka stress? kerana hidup dizaman sekarang adalah jauh lebih sukar. Orang zaman dulu tak ada tanggung loan rumah 30 tahun..orang zaman sekarang hutang keliling pinggang!! mana tak stress?? Pengambilan Supplemen seperti B complex contohnya memang membantu dalam menurunkan kadar stress.

6. Persaingan

Hari ini persaingan adalah jauh lebih sengit berbanding zaman dahulu. Hanya yang terbaik akan dapat survive. Contohnya dalam peperiksaan..kalau zaman dahulu dalam satu kampung hanya seorang dapat masuk universiti…tapi zaman sekarang setakat lulusan universiti belum tentu dapat kerja.. Maka seseorang perlu tingkatkan prestasi diri untuk menonjol dan cemerlang
Dalam acar sukan juga terbukti bahawa pengambilan makanan yang seimbang dan supplemen yang cukup serta baik dapat meningkatkan prestasi atlet. Ramai olahragawan olimpik telah membuktikannya … malah bekas Atlet terkenal negara Watson Nyambek juga mengakui keperluan Supplemen dalam membantu beliau berprestasi cemerlang. Beliau mengambil Shaklee.

7. Sunah

Ada orang kata makanlah makanan Sunnah. Memang betul makanan sunnah adalah yang terbaik. Walau bagaimanapun kualiti makanan sunnah yang dahulu dan sekarang adalah jauh berbeza. Zaman dahulu makanannya suci tak tercemar seperti yang diterangkan dalam point 1 dan 2 diatas.
Sebenarnya..Jika di kaji semula…dan di fikir kembali, di dalam supplement juga terdapat kandungan makanan sunnah didalammnya…sebagai contoh labu didalam Nurtiferon Shaklee..
Melainkan makanan Sunnah tersebut kita tanam sendiri atau kita telah pastikan kesuciannya, tidak tercemar, tidak menggunakan baja kimia, kambingnya tidak disuntik dsbnya… maka ia memang adalah yang terbaik…
Tapi ….Disamping makan makanan sunnah yang lainpun kena ikut sunnah juga. Contohnya cara makan Rasulullah yang penuh hikmah dan sunnah yang lainnya juga harus diikuti.. seperti makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang… dan sebagainya.
Walau bagaimanapun ia tak bermakna bahawa pengambilan supplement tidak penting untuk orang zaman ini.

8. Sabda Rasulullah

Seperti sabda Rasulullah “Antum A’lamu Biumuri dunyakum” (Kamu Lebih Tahu Mengenai Urusan Duniamu.) -Hadith Riwayat At Thabarani..
Maka kita harus trus mengkaji, pelajari dan membuat pertimbangan sebaiknya apa perlu kita lakukan apabila berhadapan dengan ujian hakikat kehidupan pada masa kini. Pilihlah apa yang terbaik buat diri dan keluarga.. dan janganlah saling merendahkan pandangan orang lain. kita sama-sama cari yang terbaik
Hari ini ramai cendiakawan bidang kesihatan dan doktor-doktor yang telah ubah tanggapan dan mereka kini menyarankan pengambilan Supplemen. Mereka sedar bahawa Pencegahan dan Perawatan adalah dua perkara berbeza. Menjaga kesihatan adalah berbeza dengan pengubatan penyakit.
Mereka sedar Supplement bukan ubat. Jadilah seperti mereka.

 

Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam pembangunan produk yang lengkap, penyelidikan dan percubaan-percubaan klinikal .

Setiap tahun lebih kurang 83,000 ujian makmal dan kualiti dijalankan ke atas produk nutrisi dan bahan-bahannya sahaja.

Peneraju dalam produk kesihatan dan pemakanan sejak 1956, terus kekal menjadi juara secara saintifik disokong oleh produk terpilih berbanding perubahan yang berisiko.

telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam penyelidikan dan pembangunan produk yang lengkap , dan percubaan-percubaan klinikal.

Setiap tahun, kira-kira 83,000 ujian makmal dan ujian-ujian jaminan kualiti dilaksanakan terhadap produk nutrien dan bahan-bahan sahaja!

Produk-produknya merupakan hasil satu proses mendalam bagi kajian saintifik dan penilaian penyedlidikan pihak ketiga dan juga kajian klinikal bebas oleh kumpulan Pakar Sains Kesihatan kami.

 

Ia juga merujuk kepada Lembaga Penasihat Saintifik, satu kumpulan kebangsaan yang merupakan ahli sains yang diiktiraf oleh peneraju dalam Institusi akademi dan perubatan.

Setiap hasil yang dikeluarkan perlu menjalani taraf kecemerlangan. Setiap produk mesti memberikan dos bahan-bahan yang tepat berdasarkan kajian klinikal. Setiap produk juga perlu dihasilkan oleh bahan-bahan yang tulen dan diformulasi untuk menghasilkan produk yang konsisten.
Shaklee menggabungkan bahan sumber alam dan aplikasi sains terbaik dan tidak menggunakan jalan pintas.

 

SHAKLEE SENTIASA SELAMAT

lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain.
kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produknya tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol.
Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan.
pembungkusan produk adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk  adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.
Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:

# Beberapa senarai TIDAK Shaklee:

  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

 

SENTIASA BERKESAN

Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti- lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia.
Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
$300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4 Ekpedisi Artik Antarabangsa
54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

 

SENTIASA MESRA ALAM

Shaklee Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar

Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®.
Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain.
Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.
Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California
Dan paling penting bagi umat Islam.. Shaklee HALAL

Artis Yang Makan Shaklee

1. Oprah

Oprah antara celebrity yang suka akan Shaklee. Malah Shaklee merupakan salah satu ” OPRAH FAVORITE THING ”

2. Dr Oz

Dr Oz bersama dengan CEO Shaklee Roger Burnett sekarang sedang bekerjasama menulis buku menurunkan berat badan dengan Shaklee Cinch Shakes

3. Gwyneth Paltrow

Heroin dalam Iron Man pun suka kan Shaklee.

 

shaklee best

4. Ayu Raudhah

Petikan dari METRO 
Jika anda nak tahu.. Ayu Raudhah mengamalkan VIVIX. Vivix merupakan minuman berkhasiat yang mampu memperbaiki dan memperbaharui DNA kita. Oleh itu ramai pesakit canser, stroke yang kembali sihat. Untuk awet muda dan kesihatan badan yang menyeluruh

5. Mizz Nina

Miss Nina isteri kepada Noh Hujan pun mengamalkan Shaklee. Berikut adalah petikan dari Majalah Rapi. Antara vitamin yang Miss Nina amalkan adalah ZincVit C , B compex dan Multivitamin ( Vitalea)

6. Tun Dr Mahathir Mohamed

Perdana Menteri Malaysia ke 4 juga mengamalkan Shaklee. Antara vitamin yang Tun amalkan adalah Multivitamin atau Vitalea. Petikan dari Rancangan ” Segar ” pada tahun 1997 . Boleh tonton di SINI

7. Ainul Mustafa

Blogger juga. Dikira selebekriti kot.hehehe. Bukan la terkenal pun. Tapi pernah la keluar Majalah dan TV 🙂 Kami sekeluarga yang menggunakan Shaklee… We love Shaklee. Arreessa, Ainul Mustafa & Faizsaaid. Apa yang mereka amalkan?? Arreessa: Mealshakes, Vit c Chewable dan Omega Guard
AinulMustafa : ESP, Omega Guard :

8. FaizSaaid

Blogger, Student PHD dalam Boimedical Engineering dan juga pemuzik. Banyak terlibat dalam menjadi pemuzik di sebalik tabir artis terkenal.
Antara kolabrasi FaizSaaid dengan artis tanah air.. Pemain harmonica di dalam video ini adalah FaizSaaid

Pernah tengok Kelab Pop satu ketika dulu?? Pemain harmonica itu Faiz Saaid.

Faizsaaid amalkan cinch shakes, Multivitamin, Omega guard

Pelakon terkenal nih, penuh gosip dan macam-macam lagi. Dia memang ada produk sendiri, tapi paling ketara ialah bab dia makan shaklee, tanpa berselindung lagi. Ada satu gosip, seorang janda hot pun makan shaklee, tapi betul ke ? Takpa kita fokus kepada kecantikan Rita Rudaini.

diet RITA RUDAINI minum vivix shaklee

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu
WhatsApp chat Nak Order Shaklee ?