Siapa Sebenarnya SUPERHERO ?

Siapa Sebenarnya SUPERHERO ?

SUPERHERO
.

Superhero yang sebenar superhero bukan Superman mahupun Spiderman atau Thor.

Superhero sebenar adalah Tony Stark the Iron Man. Iron Man, tanpa suit dia tak ada apa benda superpower pun. Tak ada kuasa mata boleh tembus dinding, tak tangan keluar petir… tak ada apa2 pun.

Sama je macam kita-kita ni.

The only superpower si Iron Man ni – SIKAP (attitude) dia.

Bagaimana dia handle situasi, sentiasa BOLEH, senyum dalam keadaan sukar, & keep on pushing himself to the limit.

Itulah superpower sebenar.

Bukan kuasa yg macam magic.

Dan satu perkara lagi, maybe sebab dia lahir2 dah kaya! Tapi kaya2 pun kalau attitude kelaut, tak ke mana juga.

Dan kaya sebenarnya bkn sbb ada banyak duit… kaya yang sebenarnya bila kita ada pilihan. Bukan terpaksa buat coz itu je yang mampu, sebaliknya kita pilih nak itu. Benda boleh pilih2, buat apa nak terpaksa.

The good thing is, Iron Man yang sebenar memang wujud dalam alam fizikal kita ni.

Ia adalah PARA WANITA!

Iron = Fe (ferum)
Man = Male

Iron Man = Female

I am Iron Man.

~aKak Lyna
iReachPreneur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.