DIET DIET SIHAT

PENGEDAR VIVIX PALING TOP DI MALAYSIA

Skincare Awet Muda DiJamin 10 Tahun Lebih Muda

Skincare Awet Muda DiJamin 10 Tahun Lebih Muda

Semua wanita mesti idamkan wajah yang lebih muda dari usia sebenar. Semua wanita nak kelihatan awet muda. Semua wanita nak semua orang sangka umur dia jauh lebih muda dari usia sebenar. Tapi kenapa kita nampak lebih tua dari usia sebenar?

Kenapa kita cepat nampak tua?

1. Tidur yang tak cukup

Rehat secukupnya adalah salah satu perkara yang paling penting dalam hidup manusia. Tidur adalah satu-satunya cara untuk kita merehatkan badan dan minda dalam masa yang sama. Jika seseorang itu kekurangan tidur, ia akan memberikan banyak kesan negatif, antaranya adalah mempercepatkan penuaan. Satu ujian klinikal yang diarahkan oleh Estee Lauder dan dikendalikan oleh saintis daripada University Hopitals (UH) Case Medical Center mendapati mereka yang tidur tidak cukup menunjukkan pertambahan tanda-tanda penuaan pada kulit berbanding mereka yang tidur dengan cukup.

“Kajian kami adalah yang pertama yang membuktikan dengan jayanya bahawa kekurangan tidur berkait rapat dengan kemerosotan kesihatan kulit yang dan meningkatkan kadar penuaan pada kulit. Wanita yang kekurangan tidur menunjukkan tanda-tanda penuaan pra-maatang dan kebolehan kulit mereka untuk pulih selepas terdedah kepada cahaya matahari juga merosot,”
– Dr. Elma Baron.

2. Tekanan 

Tidak syak lagi, tekanan dapat mempercepatkan penuaan. Walaupun ia bukan dikategorikan sebagai tabiat kerana ia bukanlah sesuatu yang kita inginkan, namun jika tekanan tidak dikawal, ia akan menjadi penyumbang besar kepada penuaan pra-matang. Satu kajian yang dijalankan pada 2012 dan diterbitkan oleh journal PloS ONE, mendapati bahawa keletihan dan tekanan berkaitan kerja boleh memberikan kesan buruk kepada DNA penting dalam sel-sel badan kita. Saintins mengukur panjang DNA yang dikenali sebagai telomeres, dan mendapati mereka yang mempunyai kerja yang memberi tekanan paling tinggi, mempunyai DNA telomeres yang terpendek. Dan apabila telomeres ini menjadi pendek, sel-selnya boleh rosak atau mati. Bagi mereka yang tidak mengalami tekanan kerja mempunyai telomeres yang lebih panjang. Pengurangan panjang telomere dikaitkan dengan penyakit Parkinson, diabetis tahap 2, masalah jantung dan juga barah.

“Kami tahu bahawa telomeres akan menjadi semakin pendek apabila umur semakin meningkat, namun kemungkinan besar kebimbangan dan tekanan boleh mempercepatkan proses itu. Ini adalah penemuan yang paling hampir yang membuatkan kami lebih faham mengenai hubungan antara tekanan dan bagaimana badan kita menjadi tua dengan lebih pantas,”

– Dr. Vivian Diller, PhD.

3. Pemakanan yang tidak sihat

Jika anda sedar, mereka yang selalu makan makanan tidak seimbang dan sihat seperti makanan segera, kelihatan lebih tua daripada umur mereka. Itu belum bercakap mengenai saiz badan. Apabila anda makan dengan tidak sihat, anda secara tidak langsung terlepas daripada memakan makanan antioksida daripada sumber sayuran dan buahan, yang mana penting untuk kekal muda.

Makanan yang tinggi antioksida melawan radikal bebas yang mana jika dibiarkan boleh merosakkan badan dan kulit, merosakkan sel-sel yang menyebabkan barah dan membuatkan anda tua. Namun, antioksida hanya kekal di dalam badan tempoh beberapa jam sahaja dan perlu sentiasa diganti. Jadi anda perlulah kerap makan makanan yang tinggi antioksia untuk kelihatan lebih muda.

4. Kurang bersenam

Pastinya anda pernah atau mempunyai rakan yang sentiasa kelihatan muda daripada umurnya, dan mendapati bahawa beliau kerap bersenam. Ya, mereka yang kerap bersenam kelihatan lebih muda daripada umur mereka, berbanding mereka yang kurang bersenam atau tidak bersenam langsung. Bersenam dengan kadar sederhana bukan sahaja baik untuk jantung dan paru-paru, malah ia boleh meremajakan kulit anda. Jika anda bersenam dengan kadar sederhana dan memastikan anda berpeluh, anda akan mendapatkan kedua-dua hasil iaitu anti-penuaan dan juga penurunan berat badan.

5. Bersolek berlebihan dan terlalu kerap

Bersolek berlebihan boleh membuatkan wanita tua dengan cepat tetapi mereka kurang sedar, kata Dr. Stuart. Memakai alat solek yang berlebihan, lebih-lebih lagi yang berasaskan minyak boleh membuatkan liang-liang kulit tersumbat dan menyebabkan penuaan dengan cepat. Tambahan lagi, penggunaan produk kulit yang mempunyai bahan kimia yang menyebabkan kerengsaan, berwangian dan alkohol secara berlebihan boleh menyebabkan kulit menjadi kering, dan mengakibatkan kedutan dan garis halus pra-matang.

6. Kerap makan makanan yang manis

Bukan sahaja ia menyebabkan pertambahan berat badan, malah gigi manis anda boleh membuatkan wajah anda kelihatan lebih tua daripada umur anda. Menurut Dr. Susan Stuart, gula yang dimakan daripada makanan manis akan melekat pada serat protein di dalam setiap sel. Proses yang merosakkan ini dikenali sebagai ‘glycation’, boleh menyebabkan hilangnya seri, bulatan hitam di bawah mata, tona kulit tak sekata, penambahan garis halus dan kedutan, serta meningkatkan saiz liang roma pada muka. Kurangkan atau berhenti terus daripada memakan makanan yang manis jika anda mahukan kulit yang cantik dan berseri.

Jadi, bagi mereka yang mahukan kecantikan kulit wajah yang sebenar, berikanlah perhatian kepada perkara-perkara di atas. Kesihatan dalaman akan membuatkan kesihatan luaran turut cantik.

SUMBER

 

Skincare Awet Muda DiJamin 10 Tahun Lebih Muda

1.Youth Luminous Gel Oil Cleanser
2.Youth Perfecting Skin Toner
3.Youth Activating Serum
4.Youth Age Defense Moisturizer
5.Youth Advance Renewal Night Cream
6.Youth Radiance C & E

YOUTH SKINCARE SHAKLEE 

Rata-rata customer yang dah mencuba YOUTH SKINCARE ramai yang beri feedback best, ..

  1. Kulit jadi lebih tegang
  2. Liang pori makin mengecil
  3. Jerawat mengecut
  4. parut jerawat hilang
  5. tompok-tompok hitam cepat pudar dan hilang
  6. Jerawat terbantut nak naik!
  7. Jerawat merah yang baru nak tumbuh boleh surut semula
  8. Kulit semakin cerah dan glowing
  9. Kulit makin lembab dan licin .
  10. Jeragat makin berkurang dan makin pudar
  11. Ada customer bagitau biji kolestrol bawah mata yang dah lama hinggap tu makin mengecil dan hilang ! .
  12. Kedutan bawah mata makin pudar.
  13. Garis-garis halus pun dah makin berkurang .

Apa best sgt Youth ni compare to other skincare brand?

  1. natural! (bebas dari 2500 chemicals!)
  2. vegan! (diesktrak drpd tumbuhan semulajadi)
  3. Dibuktikan sesuai utk mata sensitif!
  4. Dibuktikan berkesan utk SEMUA jenis kulit!
  5. Dibuktikan sesuai utk lelaki, perempuan, 20an hingga warga emas!
  6. Dibuktikan mampu menjadikan kulit kelihatan lebih muda dari usia sebenar!
  7. Kesan seawal 7hari!
  8. Bebas Gluten!

 

Awet Muda Bila Pakai Skincare Youth?

 

Saya sendiri pun pakai skincare Youth sudah 1tahun. Saya sendiri ada masalah kulit sensitif. tak boleh pakai sebarangan skincare. Salah pakai kulit akan kering, menggelupas teruk

Skincare Awet Muda DiJamin 10 Tahun Lebih Muda

Hasil makan supplement Shaklee untuk dalaman dan skincare Youth untuk sihat luaran . dan saya yakin makan, dan guna product Shaklee makin lama makin cantik, sihat , bertenaga, ceria

Bagaimana nak Order Skincare Youth ini?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.