STALKER – Jangan Gusar, Tanda Kita Dah Makin Bagus

stalker

HELLO STALKER! Anak cucu iReach ada juga yang mengadu tak selesa bila mereka sedar ada mata-mata yang memerhati, dlm ertikata lain, STALKER! Serabut la ye stalker ni kan? Nak buat hantaran apa-apa pun rasa eyhhh, ada org stalk lah.

STALKER TANDA BAGUS ?

Tapi tahu tak, kalau anda seorang usahawan, mempunyai stalker adalah satu petanda yang bagus! Maknanya ada sesuatu tentang anda yang draw people’s attention to you. Bukan senang nak tarik perhatian orang. Tak perlu buat funny things pun org dah datang nak stalk. Yang lebih bagus kalau anda mempunyai haters. Stalker biasanya dia diam2 je, tapi haters akan spread their hatred.

Bayangkan haters anda bercerita tentang anda kepada kawan-kawan dia yang tak kenal anda pun. Lumrah manusia, kita nak tahu lebih dalam tentang sesuatu yang kontroversi kan? Pastilah kawan-kawan dia akan cari anda di FB atau mana2 media sosial. Secara tak langsung anda dapat new exposure. Lagi2 pula bila kawan2 haters anda tengok tak ada masalah pun nampak pada anda… best lagi ada. Silap2 mereka ni jd prospek anda tau.

So jgn stress2 fikir tentang stalker, mahupun hater… sambutlah mereka dgn tangan terbuka, & persiapkan barisan hadapan (your social media) dgn sebegitu menarik hingga kawan2 haters anda tak jumpa satu sebab pun untuk membenci anda, tp banyak sbb utk menyukai anda! Say thanks to your stalkers & haters .

KENAPA BUAT BUSINESS SHAKLEE ?

Soalan pertama yang biasa sangat orang cakap, weih ada masa ke nak buat semua  part time nih ? Hahha, ini soalan panas nih, nak lagi panas, weih business shaklee ni laku ke ? Aku tengok ramai je buat, hmm, macam-macam lagilah persoalan, weih aku jadi downline ko nih, aku boleh kaya ke ? Ni dah tiga soalan, jom aku jawab satu-satu soalaan nih.

  1. Masa boleh diurus – nak tahu tak ? masa korang boleh urus, sebab tuh, kalau ko join team kitorang, yang ada upline super duper hebat, diorang akan ajar, eh aku sendiri boleh ajar macam – mana nak buat supaya korang urus masa dengan baik, sampai tak kantoi main facebook kat ofis, tapi sales dan promotion tengah jalan sendiri.
  2. Business ni dah hampir 60 tahun – hahahha, business ni antara yang laku, sebab syarikat dia kukuh produk dia lagilah sangat bagus, kalau kena dengan teknik marketing yang betul , ko takkan percaya mudahnya nak jual produk shaklee, dan ko tak perlu risau pasal produk macam goreng pisang panas yang tumbuh bak cendawan di luar sana
  3. Dowline lagi kaya dari Upline – hakikat business shaklee, tak pernah ada upline yang sentiasa kaya. Downline kitorang bonus lagi banyak dari kitorang, hahahah, sebab business, siapa usaha, dia dapat, siapa malas, tak efektif, dia akan sengsara.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu