SUSU BANYAK DENGAN ESP – Baca Perkongsian Ibu Muda

SUSU BANYAK DENGAN ESP – Baca Perkongsian Ibu Muda

ESP merupakan salah satu product Shaklee yang begitu laris dan terkenal dikalangan ibu menyusukan anak. ESP dikatakan milk booster atau penggalak untuk menghasilkan susu ibu. Walaupun Shaklee ada vitamin lain untuk milk booster tetapi ESP tetap menjadi pilihan utama para ibu.  Jom baca perkongsian susu banyak dengan esp shaklee.

Susu Banyak Dengan ESP

Ramai yang menyatakan selepas mengambil ESP, payudara sering terasa padat dan cepat penuh. Susu pula pekat dan berlemak. Bagi yang tiada masalah penyusuan , ESP banyak membantu dalam memberi tenaga, menambah nutrisi pada diri sendiri dan anak. Malah ESP ini membantu ibu-ibu mendapat kulit yang cantik, glowing dan berseri-seri. Pasti suami tersenyum lebar 🙂

Testimonial vitalea,b-complex,vita c ,alfalfa dan ESP : Susu pekat, kulit baby sensitif jadi licin dan lembut . Salam semua. Saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan set breastfeeding B (vitalea,b-complex,vita c ,alfalfa) dan ESP selama 2 bulan. Mula2 sy perasan susu sy jd semakin pekat..kwn2 yg tgk hasil pam saya pon cakap susu saya dah macam susu formula. kemudian hasil pam saya meningkat dari hari ke hari. Dulu nak dapat 2 oz pun susah, skrg sekali pam sy boleh dapat 8-10 oz.

Saya cuma pam bila kat ofis, bila dengan baby saya akan direct feeding je. Setiap mlm baby akan bgn menyusu 2 kali. bezanya skrg, lepas 5 minit minum, baby dah tertidur kekenyangan, maybe sebab susu saya dah pekat kot. tp cik b sy dah penuh n sy mls nk bgn mlm2 pam, sudahnya habis basah lengan baju baby sbb susu dah melimpah keluar..kesian baby.. Dulu, kulit baby sgt sensitif, sng naik butir2 merah sampai pnh sekali tu butir2 merah yg sangat banyak dan gatal tumbuh di muka baby..kesian sangat. Sekarang kulit baby dah licin dan lembut je..

happy sgt dengan perubahan +ve ni..kini sy dh x bimbang lagi walaupun baby dah 4 bulan n demand susu Elea smkn meningkat..Alhamdulillah n tq to Shaklee. Perlu diingatkan milk booster hanya akan berfungsi sekiranya konsep asas penyusuan dilakukan seperti pump atau menyusukan terus anak setiap 2-3jam sekali. Minum air 3-4 liter sehari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat