DIET DIET SIHAT

Sihat Dengan Diet Yang Sihat

Susu Ibu Anak Demam Lebih Sihat ?

Susu Ibu Anak Demam Lebih Sihat ?

SIAPA PERASAN..?

Ada DUA cerita at least dalam gambar ni.

1) ibu yang pam susu ni tandem nursing dua orang anak, toddler sorang infant sorang.

2) toddler tu demam. Adik dia sihat. So, ibu dia breastfeed tak share breast yang sama la..

3) dalam masa yang sama, ibu ni pam susu.

3) perasan tak warna susu perahan tu lain-lain? EBM toddler tu macam kolostrum kan warna dia

Amazingly, badan kita mak-mak ni memang produce susu ikut keperluan baby.

Time anak sakit antibodi lebih tinggi. Sebab tu warna EBM kat gambar tu macam kolostrum dah..

Time cuaca panas, susu lebih cair (so baby hilangkan dahaga). Time cuaca sejuk, susu lebih pekat so baby dapat panaskan badan dan kenyang cepat.

Rasa bertuah dan bersyukur kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.