Susu Untuk Kencing Manis

Susu Untuk Kencing Manis

Bila sudah ada kencing manis/ diabetes, semua makanan kena kawal. itu tak boleh, ini tak boleh. Adoii mana 1 yang boleh makan. Bila tak cukup makan, nutrisi dalam badan pun makin berkurang. Bila Nutrisi berkurang, macammana kencing manis nak makin baik. Salah makan makin naik bacaan gula. Silap gaya kaki kena potong

Susu Untuk Kencing Manis

Berbanding susu lain yang terdapat di pasaran. ESP mengandungi rendah karbohidarat dan gula. Dalam setiap hidangan ESP, kandungan karbohidratnya adalah 10 gram manakala kandungan gula adalah 9 gram.

ESP juga merupakan kumpulan minuman yang mempunyai Indeks Glisemik yang rendah. Indeks Glisemik ESP adalah 39 sahaja. Indeks Glisemik menggambarkan kadar kecepatan gula dalam darah meningkat apabila kita makan sesuatu makanan.

Indeks glisemik ESP adalah rendah menjadikan ianya sesuai untuk pesakit kencing manis.

Klasifikasi

Bacaan Indeks Glisemik

Contoh  makanan

Indeks Glisemik Rendah

Kurang dari 55

Bijirin (barli, oat,millet)Kekacang (walnut, soya, badamSayur-sayuran, Buah-buahan
Indeks Glisemik Sederhana

Antara 56-69

Prune, Roti pita, Beras basmati
Indeks Glisemik Tinggi

Lebih dari 70

Roti putih, nasi putih, glukos, kentang
Selain itu, kandungan protein di dalam ESP membantu pembinaan sel-sel baru yang rosak akibat penyakit kencing manis. Sel-sel yang rosak akan menyebabkan berlakunya pelbagai komplikasi kepada pesakit kencing manis.

Apa kelebihan ESP untuk pesakit diabetes?

 1. Soya bukan GMO

Perkara utama yang perlu diambilkira adalah jenis soya yang digunakan. Pastikan soya adalah dari tanaman yang tidak diubah secara genetik.

 1. Rendah Indeks Glisemik

Soya dicernakan dan diserap secara perlahan-lahan lalu peningkatan gula dalam darah tidak terlalu mendadak dan pelepasan hormon insulin juga sedikit  demi sedikit. Maksudnya pankreas tidak terlalu terbeban untuk hasilkan insulin.

 1. Asid amino lengkap

Dalam asid amino yang terkandung dalam soya, ada sebatian arginine uyang membantu mengurangkan sensitiviti badan terhadap insulin dan menaikkan toleransi terhadap gula.

 1. Tiada kandungan laktosa

ESP bukan sahaja dijamin tiada kandungan laktosa (gula), malahan juga tiada emak dan kolestrol. Pengambilan ESP selama 12 minggu berturut menunjukkan pengurangan paras LDL kolestrol jahat. Ini bermakna paras kolestrol LDL dapat dikawal secara sihat.

 1. Dibuktikan dengan Landmark study

Berdasarkan Landmark study dari University of California, Berkerley menunjukkan pengamal suplemen Shaklee mengalami masalah diabetes adalah peratus paling rendah.

 

 

 

 

 

Luka akibat kencing manis dah teruk .. klik link dibawah jika nak

Luka Bernanah Akibat kencing Manis Cepat Sembuh..Doktor Tak Jadi Potong tangan

 

CARA ORDER SUSU KENCING MANIS

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke ESP ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikanCara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Kongsi Kepada Kawan

This Post Has 4 Comments

 1. ngeri sungguh tengok gambar tu…

  memang azab kalau dah kena kencing manis..

  nasib baik dalam shaklee ada minuman yang boleh diamalkan oleh pengidap kencing manis
  mrhanafi recently posted…20 Kisah Mualaf Yang Gegar Dunia IslamMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu