DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Telomere Penentu Jangka Hayat Kita ?

Telomere Penentu Jangka Hayat Kita ?

Kalau sapa ambik bio masa sekolah menengah pasti pernah dengar dan pernah tahu apa tu TELOMERE.

Tapi adakah anda tahu macammana nak applykan dalam kehidupan harian?

TELOMERE ni struktur di hujung kromosom kita. Kromoson ialah gabungan DNA yang dijalin jadi macam tali. Jadi kat hujung tu kena ikat supaya tak terburai. Pengikatnya tu TELOMERE lah.

Semakin kita bertambah usia, TELOMERE jadi makin pendek. Sampai satu masa dia sangat pendek & tak mampu tak mampu nak ikat hujung tu dah.

Maka, tali (kromosom) akan terburai & DNA akan hancur.

Proses ni lah yang sebabkan penuaan dan kerosakan organ-organ tubuh. Imun jadi makin lemah dan fungsi tubuh jadi makin lemah.

Kajian terbaru membuktikan nutrisi terutama ANTI OKSIDA DAN OMEGA -3 paling penting untuk memanjangkan TELOMERE dan memanjangkan jangka hayat sel. Bila sel sihat, tisu sihat, organ sihat & seluruh tubuh pun sihat.

Sebab tu aktioksidan dan omega 3 adalah sangat penting untuk anti-penuaan. Paling penting, anti- penyakit kronik.

Orang yang makan suplimen (yang berkualiti) ni, bukan nak cantik tang muka, kulit ploless glass skin. Yang lagi penting nak jaga organ dalaman tu. Sebab nak getting older gracefully. Benda tu perlukan usaha, bukan di mulut semata-mata.

Nak hidup berkualiti dengan kami?
Kami sedia bantu anda..

Hubungi kami untuk kami bantu panjangkan telomere anda & hadapi hari tua dengan berkualiti.

Leave a Reply

%d bloggers like this: