DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Tembikai Bagus Untuk Kanser Payudara ?

Tembikai Bagus Untuk Kanser Payudara ?

Kompaun tembikai hentikan 95% Pertumbuhan Kanser Payudara dalam Vitro:

Tembikai adalah sumber yang kaya dengan antioksidan yang kuat yang dikenal sebagai cucurbitacin E. Dalam kajian ini, cucurbitacin E ditunjukkan untuk memperlambat pertumbuhan sel kanser payudara manusia hingga 95% dan meningkatkan kadar kematian sel diprogram oleh 1800% menakjubkan.

Dalam kajian makmal yang lain, ia telah diperhatikan untuk memperlambat pertumbuhan ovari, kolon, paru-paru, mulut, pankreas dan kanser pundi kencing, serta glioma (kanser otak). Tetapi boleh tembikai mengurangkan risiko kanser pada orang? Sejumlah kajian mengejutkan menunjukkan ia berlaku.

Satu kajian dari China menunjukkan bahawa wanita yang memakan 40 gram harian tembikai, cantaloupe atau pepaya mempunyai risiko kanser payudara sebanyak 38% (cantaloupe juga merupakan sumber yang kaya dengan cucurbitacin E). Bagi kanser prostat, lelaki yang makan 82 gram setiap hari (di Australia) mempunyai risiko penurunan 74% yang luar biasa! Dan di China, lelaki mempunyai 35% risiko kanser paru-paru jika mereka makan 163 gram setiap hari dari tembikai yang menakjubkan ini. Apabila musim panas tembikai tidak di musim, anda masih boleh mendapatkan banyak curcubitacin E dalam labu, skuasy musim sejuk, dan timun-yang merupakan makanan super anti kanser dalam hak mereka sendiri.

Tembikai adalah istimewa, walaupun, kerana ia juga merupakan sumber lycopene yang sangat baik, nutrien yang tidak hanya mengurangkan risiko kanser tetapi juga melindungi kulit kita dari kerosakan UV dari matahari musim panas.

Leave a Reply

%d bloggers like this: