TIPS CEPAT HAMIL – Nasihat Daripada Dr Hamid Arshat

TIPS CEPAT HAMIL – Nasihat Daripada Dr Hamid Arshat

Setiap wanita yang berkahwin pasti inginkan zuriat untuk mewarnai alam rumah tangga mereka. Kata orang, anak itu penyeri dan pengikat kasih antara suami dan isteri. Oleh itu, ini mendorong naluri setiap pasangan untuk cepat memperolehi anak. Jom baca tips cepat hamil dr hamid arshat

Tips Cepat Hamil

Di sini kami kongsikan tips untuk cepat hamil yang datang daripada doktor pakar dalam bidang ini iaitu Dr Hamid Arshat.

 1. Kahwin awal – Untuk wanita, kahwin cepat bila ada peluang. Telah terbukti bahawa wanita berada dalam keadaan paling subur sebelum umur 20 tahun. Pada masa tersebut belum tumbuhnya endometriosis , fibroids dan lain-lain penyakit peranakkan.
 2. Pemeriksaan doktor lebih awal -Lebih 80% pasangan biasanya akan hamil dalam masa setahun selepas kahwin. Oleh itu, jika anda mengalami masalah senggugut atau gangguan haid, silalah berjumpa dengan doktor secepat untuk pemeriksaan peranakkan dan ujian kesuburan.
 3. Semak kesihatan bersama  -Tentukan status kesihatan suami isteri berada dalam keadaan terbaik. Buat rawatan jika adanya penyakit.
 4. Hubungan seksual – Mampu buat hubungan seksual yang sempurna dan memuaskan. Ada yang kahwin selama 6 tahun tapi masih gagal menembusi selaput dara isteri. Jumpa pakar untuk rawatan jika masih gagal dalam tempuh 6 bulan kahwin.
 5. Waktu subur yang tepat – Pasangan mempunyai peluang hamil yang baik jika pusingan haid isteri adalah teratur iaitu 28-30 hari (+/- 5 hari). Kebiasannya, waktu subur atau ovulation berlaku pada hari ke14 jika pusingan adalah 28 hari dan hari ke16 jika pusingan 30 hari. Waktu subur boleh dikesan oleh catatan suhu BBT dan ovulation test kit. Cara banyakkan cecair subur agar cepat melekat.
 6. Hubungan yang kerap sewaktu subur -Hubungan seksual boleh dilakukan selang malam mulai hari ke-12 hingga hari ke-20. Kekuatan benih suami berada dalam keadaan terbaik dalam jarak 48 jam.
 7. Baca al-Fatiha, ayat Qursi dan tiga Qul sebelum tidur – Baca doa untuk dapat zuriat yang terbaik sebelum jimak agar dilindungi dari gangguan syaitan.
 8. Jangan bangun untuk buang air atau mencuci faraj bila bersetubuh pada waktu subur – Kepit peha dan alas bantal dibawah pinggong selama 2-4 jam atau terus tidur.
 9. Jika ada peluang, pergilah bercuti ditempat peranginan ketika isteri subur – Berada dalam keadaan tenang. -Ketenangan jiwa dan lapang fikiran pada kedua suami dan isteri adalah sangat penting untuk menjayakan kehamilan.
 10. Lakukan senaman selama 30 minit sehari – dengan berjalan kaki , berjogging, mengayuh basikal, berkebun, basuh kereta atau cuci rumah.Buat senaman yoga, tai chi atau deep breathing exercise.
 11. Mulut dan hati sentiasa berzikir mengingati dan memuji Allah SWT – Baca quran 2-3 muka setiap hari, Tahan marah dan bersabar walaupun menghadapi provokasi.
 12. Berat badan – Kawal berat badan. Kegemukkan akan mengganggu hormon subur dan menghindar pematangan telor/ovulation. Rujuk kepada garis panduan untuk menguruskan badan.
 13. Makanan yang berkhasiat – -Pemakanan yang berkhasiat dan berzat sangat penting untuk cepat hamil. Sebaikknya 70% makanan terdiri dari bahan-bahan segar segar mentah – buah-buahna dan sayur-sayuran.
 14. Minum juz segar – dari buah-buahan dan sayur-sayuran. Jauhkan gula dan manisan, fast dan junk foods .
 15. Mengambil vitamin – Makan supplement multivitamis, vit E dan C, folic acid. Dan tambahan untuk suami zinc dan selenium.

TIPS CEPAT HAMIL DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE.

Pengambilan Supplement boleh dijadikan sebagai salah satu ikhtiar bagi mereka yang sedang under TTC / berusaha untuk hamil. Alhamdulillah, mostly yang amalkan SET KESUBURAN SHAKLEE berjaya hamil selepas ikhtiar dengan mengambil supplement Shaklee. MANFAAT dan KELEBIHAN setiap supplement untuk KESUBURAN:

 • GLA – untuk stabilkan kitar haid & hormon, also untuk hasilkan ovum yang sihat.
 • ALFALFA – untuk atasi masalah keputihan yang boleh menyebabkan jangkitan kuman, antara penyebab susah lekat. Juga untuk stamina & bertindak as KACIP FATIMAH semas bersama.
 • VITALEA –  multivitamin lengkap untuk make sure badan cukup keperluan nutrisi & bersedia untuk hamil.
 • B COMPLEX – mengandungi Folic Acid untuk perkembangan awal baby, memang disarankan oleh Doktor untuk consume semasa sedang ikhtiar hamil lagi. Juga sebagai anti stress.
 • ESP – untuk menguatkan otot rahim. Sometimes ada yang lekat tapi tak kuat and gugur semula sebagai haid. InshaaAllah ESP bantu untuk perlekatan lebih kuat.
 • VITAMIN E – untuk kekerapan penghasilan air mani bagi suami. dan vitamin E kaya dengan selenium ( ingat tak tips Dr Hamid Arsat tadi)
 • ZINC – juga penting untuk suami. Zinc untuk banyakkan sperm count and also hasilkan sperm yang lebih sihat & active.

VIVIX SHAKLEE UNTUK TIPS CEPAT HAMIL

Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage”. Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebalik

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN.

Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal. Vivix terbukti berkesan melindungi sel DNA manusia dari kerosakan sel melalui Landmark Study. Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan. Alhamdulillah, dah ramai yang berjaya hamil selepas consume Vivix dengan konsisten.

Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
www.ainulmustafa.com
COD AREA: Shah Alam, Klang, Bangsar, PJ, Subang Jaya, Menara TM, Kota Kemuning, Alam Impian , Denai Alam, Bukit Jelutong, Kg Melayu Subang ( Caj penghantaran akan dikenakan mengikut kawasan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by