22 Tips Untuk Mudah Dapatkan Anak

22 Tips Untuk Mudah Dapatkan Anak

Menarik juga baca tips yang kat internet pada blog blog viral. semua kongsi benda nih. Kami pun nak share juga. Tapi kami ada edit sikit, agar korang semua boleh baca dan faham tips di bawah nih. Banyak faktor yang mempengaruhi tahap kesuburan suami isteri.

1. KAWAL PENGAMBILAN KAFEIN

Pada penelitian yang dilakukan terhadap 9.000 wanita Belanda, wanita yang minum lebih empat cangkir sehari mengurangkan peratusan hamil sebanyak 25 peratus. Kafein boleh merosakkan transportasi telur dari ovarium ke rahim. Kajian lain juga menunjukkan kafein dalam kopi dapat mengganggu pematangan sel telur. Jadi nak mudah hamil pasangan kena elak minum kopi

2. POSISI HUBUNGAN SEKS

Tidak semua posisi bercinta boleh memberi peluang yang sama untuk cepat hamil. Posisi yang memungkinkan agar sperma dapat cepat berenang saat ejakulasi menuju saluran tuba, adalah posisi suami di atas (misionaris). Cara berhubungan seks dengan pria di atas – missionary position, membuat sel sperma ada dalam posisi siap tempur. Jadi, posisi suami di atas adalah cara posisi berhubungan yang dianjurkan agar segera hamil.

3. BERBARING DULU SELEPAS HUBUNGAN SEKS

Ada sebuah tips bahwa saat seorang wanita meletakkan kedua kakinya dengan posisi lebih tinggi dari kepala, cara itu dapat dicuba agar supaya cepat hamil. Berbaring selama 10 – 15 minit setelah berhubungan seks, tapi Anda tidak perlu mengangkat kedua kaki. Anda tidak perlu tergesa-gesa mandi wajib.

4. MAKANAN BERKHASIAT

Beberapa makanan berikut mengandungi nutrisi dan vitamin yang bagus. Untuk tips cara menjaga kesuburan rahim, kecambah, alpukat, ayam, dan susu. Sementara tips cara untuk meningkatkan kualiti sperma suami ialah makan ikan, telur, daging, dan sebagainya.

5. MENIKMATI SEKS

Ketika hubungan seks dilakukan hanya kerana mengejar masa subur untuk cepat hamil, maka sudah dipastikan kenikmatan bercinta pun akan hilang. Mulailah menikmati hubungan seks tidak sebagai usaha untuk cara agar supaya cepat hamil saja tapi juga kerana anda berdua menikmati dan nyaman melakukannya.

6. FREKUENSI HUBUNGAN SEKS

Zaman dahulu, salah satu tips yang digunakan untuk membantu kesuburan adalah berhubungan seks banyak-banyaknya! Namun faktanya berhubungan seks dengan cara ini tidak selalu meningkatkan kesempatan wanita untuk cepat hamil. Sebab, jika laki-laki terlalu sering ejakulasi, kemungkinan jumlah dan kualiti spermanya pun akan berkurang.

7. MENCATAT MASA SUBUR

Masa subur adalah masa saat sel telur siap dibuahi oleh sperma. Bagi anda yang kitaran haidnya teratur akan lebih mudah menghitung masa suburnya.

8. MENGUKUR SUHU BASAL TUBUH

Tips cara lain untuk mengetahui terjadinya masa subur ialah dengan mengukur suhu tubuh dengan menggunakan termometer yang diletakkan di mulut atau di vagina selama lima minit. Suhu tubuh yang normal berkisar antara 35,5 – 36 darjah celcius. Di masa ovulasi, suhu tubuh akan turun lalu naik menjadi 37 – 38 darjah. Jika esok hari suhu tubuh anda tidak kembali pada suhu normal 35 darjah celcius, itu pertanda anda dalam masa subur, masa yang tepat untuk melakukan hubungan intim agar cepat hamil.

9. GUNA ALAT MENGUJI KESUBURAN

Zaman sekarang sudah ada alat penghitung masa subur yang dijual di pasaran. Alat ini akan mengukur kadar hormon LH pada urin yang biasanya terjadi sebelum ovulasi. Hasil ujian boleh dilihat dengan tanda tertentu, yang menyatakan anda sedang berada pada masa subur atau tidak. Waktu yang paling tepat untuk melakukan ujian kesuburan adalah antara pukul 11.00 – 15.00 WIB atau 17.00 – 22.00 WIB.

10. AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT

Banyak penelitian membuktikan bahawa merokok dapat mengurangi kesuburan. Kebiasaan merokok membuat saluran falopian tersumbat sehingga perjalanan sperma bertemu sel telur terhambat, meningkatkan kehamilan ektopik hingga kualiti telur yang tidak bagus sehingga risiko keguguran pun tinggi. Gaya hidup lain yang patut anda hindari agar cepat hamil adalah pengambilan ubat-ubatan serta minuman beralkohol secara berlebihan.

11. SENTIASA BERSUKAN

Jika anda sedang merencanakan kehamilan, kena kurangkan bersukan. Terlalu banyak olahraga dapat menyebabkan masa subur anda terganggu. Bersukan berlebihan boleh menyebabkan pituaitary (kelenjar di bawah otak) tidak merangsang sel telur untuk berovulasi. Olahraga setiap hari, selama 45 – 50 minit, menurut James, akan menyebabkan ketidaksuburan.

12. MENJAGA BERAT BADAN

Kegemukan pada wanita boleh menurunkan kesuburan sekitar empat peratus. Lemak berlebihan boleh menyebabkan penghasilan estrogren berlebihan yang membuat ovulasi tidak teratur. Sementara itu tubuh terlalu kurus juga boleh menyebabkan produksi hormon estrogen lambat, sehingga sulit untuk berharap cepat hamil.

13. PERIKSA LENDIR

Cervical mucus adalah gumpalan lendir seperti putih telur, lentur dan jika dipegang tidak terputus yang biasa di area vagina. Cara melihatnya dengan menggunakan tisu atau jari bersih. Jika terdapat cervical mucus di vagina , itu pertanda berada dalam puncak masa subur dan menjadi saat yang paling tepat untuk melakukan hubungan seks agar cepat hamil. Lendir ini memungkinkan sperma melaju ke saluran tuba dengan mudah. Sperma juga bisa bertahan “hidup” selama dua hingga tiga hari menunggu sel telur matang.

14. ELAKKAN PELICIN

Pelicin boleh menambah kenikmatan dan mengurangi rasa nyeri saat berhubungan intim. Namun pelicin mengandungi komponen-komponen yang boleh merosakkan sperma sehingga tidak dianjurkan untuk pasangan yang ingin cepat hamil.

15. RAWAT MASALAH KEPUTIHAN SEGERA

Keputihan boleh mengganggu lingkungan dalam vagina isteri, sehingga juga akan mempengaruhi daya tahan sperma dalam vagina. Sebaiknya segera atasi masalah keputihan untuk cepat hamil

16. MAKAN KACANG

Peneliti di Harvard School of Public Health meneliti 19.000 orang wanita yg sedang mencuba hamil dan menemukan bahawa wanita yang lebih sering makan daging serta sumber protein haiwan berkemungkinan mengalami ketidaksuburan sebanyak 39 peratus. Sementara itu wanita sering mengambil protein yang berasal dari tumbuhan kurang mengalami masalah kesuburan. Cuba makan jenis kekacang seperti soya, tempe, tauhu dan susu soya

17. ELAKKAN GULA

Sebuah penelitian di Belanda meneliti 165 pasangan yang sedang mencuba hamil. Selama 6 bulan kajian menunjukkan wanita yang memiliki kadar gula dalam darah yang tinggi mengalami penurunan kesuburan sebanyak 50 peratus.

18. MAKAN SAYUR-SAYURAN

Sayuran-sayuran hijau seperti bayam, selada (terutama selada romaine), brokoli, kale, dan sayuran berdaun hijau gelap lainnya tinggi folat dan vitamin B. Beberapa penelitian menyatakan bahawa dua jenis zat gizi ini, folat dan vitamin B, dapat meningkatkan ovulasi. Ianya juga baik untuk lelaki kerana kandungan folat ternyata boleh meningkatkan kualiti sperma.

19. AIS KRIM DAN YUGHORT

Suatu penelitian jangka panjang dilakukan terhadap 238,000 orang wanita berusia 30-55 tahun. Penelitian menunjukkan beberapa jenis makanan dalam diet ternyata berpengaruh terhadap ovulasi dan boleh meningkatkan kemungkinan untuk hamil. Salah satunya adalah ais krim, susu penuh, dan yoghurt.

20. ELAKKAN STRESS

Stress boleh membuat seseorang kehilangan selera untuk berhubungan seks dan membuat daya tahan tubuh juga menurun. Maka cubalah untuk mengurangi stress. Percaya anda dan pasangan sudah melakukan terbaik, selebihnya adalah di luar kekuasaan anda.

21. SELALU BERJUMPA DOKTOR

Jika anda berusia lebih dari 35 tahun dan pembuahan belum terjadi dalam enam bulan pertama, segera konsultasikan ke doktor. Sedangkan anda berusia 40 tahun disarankan berkonsultasi tiga bulan kemudian kerana kesuburan akan menurun bersamaan dengan bertambahnya usia.

22. BANYAKKAN BERDOA

Doa juga perlu dilakukan dalam usah kita agar cepat hamil, doa selain dari pasangan suami isteri, juga dari kedua orang tua, dari pihak lain juga boleh, semakin banyak yang mendoakan, semakin baik, insyaallah ada rezeki.

BAGAIMANA RESVERATROL MEMPERBAIKI MASALAH KESUBURAN ?

Apa yang penting untuk anda tahu, Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage”. Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.

Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage.

Apabila telur yang ‘dilindungi’ ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Resveratrol mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.

Kesimpulannya, resveratrol juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

berjaya hamil seelpas 5 tahun dengan minum vivix shaklee

akirnya dapat anak pertama selepas minum vivix shaklee

vivix shaklee kesuburan tunggu 10 tahun kereta cantik

disahkan hamil selepas sebulan amalkan vivix

customer pregnant minum vivix shaklee

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

SUMBER

  1. EZCHANNEL

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu