Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran

Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran

Apabila keguguran berlaku, otot-otot rahim menjadi lemah dan tidak berada dalam keadaan yang baik, dan anda perlu tahu tips kuatkan rahim selepas keguguran.

Jika anda mengandung semula, dikhuatiri anda akan mengalami keguguran sekali lagi, akibat rahim yang belum betul-betul bersedia.

Oleh itu, tips kuatkan rahim selepas keguguran ini adalah sangat penting untuk memastikan anda betul-betul bersedia untuk mengandung semula dan untuk mengelakkan kejadian keguguran berulang.

Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran Yang Wajib Anda Amalkan

1.Berurut

Berurut yang dimaksudkan ialah di kawasan perut di mana rahim kita berada.

Kadang kala keguguran menyebabkan rahim kita jatuh dari kedudukan asal.

Kedudukan rahim yang tidak betul boleh menjejaskan fungsi sistem reproduksi kita.

Oleh itu, urutan adalah sangat membantu untuk membetulkan kedudukan rahim & otot-otot rahim yang lemah.

Adalah lebih baik kalau anda berurut satu badan untuk mengembalikan semula kecergasan badan & membuang angin yang ada. Biasanya orang melayu berurut selama 3 hari berturut-turut.

2. Jaga pemakanan

Amalkan makanan yang segar dah elakkan makanan yang diproses.

Ini kerana makanan yang diproses mengandungi bahan kimia yang memudaratkan.

Elakkan juga makanan segera dan junk food.

Kalau nak senang, bayangkan yang anda sedang mengandung.

Waktu mengandung kita akan jaga pemakanan sebab ada baby dalam perut.

Betul tak? Kita nak makan makanan yang berkhasiat je supaya baby dalam perut pun dapat kebaikannya.

Jadi, jaga pemakanan seperti mana waktu kita sedang mengandung.

3. Elakkan pemakanan yang bersifat “tajam” , “sejuk”, dan “panas”

Makanan tajam termasuklah jeruk, asam boi, nenas, air tebu, air coke, dan sebagainya.

Biasanya makanan tajam ni rasanya masam dan berasid.

Manakala contoh makanan sejuk pula ialah cendawan, keladi, betik.

Makanan panas merujuk kepada makanan yang mengandungi ragi seperti tapai.

4 . Makanan Tambahan

Amalkan makanan tambahan yang mampu menguatkan otot rahim dan penghasilan telur yang sihat.

tips kuatkan rahim selepas keguguran

Minuman Tambahan membantu kuatkan Rahim Selepas Keguguran

ESP SHAKLEE

Sumber protin untuk menguatkan otot rahim, juga menjadikan sel lebih sihat dengan itu menguatkan rahim dan meningkatkan kesuburan wanita.

Juga penting untuk persediaan sebelum hamil lagi.

CARA ORDER MINUMAN KUATKAN RAHIM

ntuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya,

Ainul Mustafa 013-3612717

atau klik ikon di bawah untuk membuat pesanan secara online.

order shaklee online

ATAU

shaklee murah

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu