TIPS MUDAH JANTUNG SIHAT – KENA RAJIN SENAMAN !!!

TIPS MUDAH JANTUNG SIHAT – KENA RAJIN SENAMAN !!!

Assalamualaikum semua. Salam jumaat. Nampaknya hari ini Dila nak cerita sikit pasal Jantung . hoo, memang seriklah jugak nak cerita pasal Jantung ni. Hoo, dulu bos Dila, dah sengsara sikit pasal ayahnya kena pergi IJN pasal jantung dan strok. Oklah, hari ni nak cerita je mudah, tips mudah jantung sihat sentiasa.

Gejala Awal Sakit Jantung

Memang tak dapat dinafikan, sakit jantung pembunuh nombor 1, tak pun sebelum nombor 1 lagi di Malaysia sahaja. Memang tak dapatlah nak dinafikan, kalau kita tak jaga kesihatan, boleh jadi teruk woo. Antara gejala awal yang biasa kita dengar ialah sesak nafas, jantung tak berfungsi, dan juga selalu kena tekanan darah tinggi.

Pengalaman di IJN

Tapi kalau kita tak betul-betul jaga, jadilah seperti di IJN tahun lepas. Memang dah setahun rasanya. Hoo, oklah selamat , bila dah buat pintasan jantung. Tapi kosnya tahulah kan, bukan mudah nak dapat tempat di IJN, ditambah lagi dengan kos perubatan yang sangat sangat TINGGI. Mampuke nak bayar ?

Jaga Jantung Anda

Jadi nak tak nak , kenalah jaga jantung. Oklah, jaga jantung ini, kenalah jaga betul-betul, lagi-lagi bab makan, oklah, antara tips mudah yang simple untuk korang jaga jantung ialah. Beberapa tips mudah jantung sihat ialah:

  • Jaga Makan – ini tips biasa, kena jaga makan, dan paling penting makanlah benda yang berkhasiat, pengambilan omega-3 sangat bagus, minyak ikan memang mantap
  • Kawal Kolesterol – oklah yang ini sangat-sangat penting, elakkan makanan yang bergoreng, dan paling penting, kurangkan makan makanan berkolesterol tinggi.
  • Senaman – ambillah masa sedikit jadi aktif, buat senaman dan sebagainya. Paling tidak pun kemas rumah atau sapu sampah, nak power lagi berjalan kaki selalu selama 30 minit.
  • Jumpa Doktor – yang ini bolehlah buat kalau rasa memang dah teruk sangat atau dah nampak sangat gejala serangan jantung.

Tips Mudah Jantung Sihat

Hehhee, yang ni bagus, kenalah ambil extra suplemen, keluar duit sedikit, dari keluar duit beribu,atau berpuluh ribu bila jantung dah teruk. Oklah jom tengok apa kelebihan dua produk Shaklee kat atas ini, memang bagus, satu untuk jantung, dan satu lagi boleh kawal kolesterol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat