Ubat Resdung dan Rawatan Paling Berkesan Yang Tidak Menyakitkan

Ubat Resdung dan Rawatan Paling Berkesan Yang Tidak Menyakitkan

Resdung menghasilkan pelbagai gejala hidung dan tidak ketinggalan boleh juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah, jadi kena makan ubat resdung.

Salah satu punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga di sekelilingnya yang dipanggil sinus.

Baca lagi di bawah untuk mengetahui tentan ubat resdung terbaik yang selamat dan berkesan.

ubat resdung

Sekiranya dibiarkan tanpa rawatan, resdung boleh mengakibatkan maut tidak langsung yang disebabkan oleh komplikasi pada otak pesakit.>

Serangan resdung berulang-ulang juga boleh berlaku. Pesakit selalunya diberikan rawatan antibiotik untuk menyembuhkannya tetapi penyakit datang semula sebulan dua kemudian. ~ Pakar Telinga, Hidung dan Tekak, Hospital Pusrawi, Kuala Lumpur, Dr. Amir Izwan Mohamed Dahan

Kesan Dari Resdung yang Tidak Dirawat

  1. Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
  2. Jangkitan otak (meningitis)
  3. Sakit tekak yang kronik
  4. Jangkitan tulang muka
  5. Memburukkan keadaan lelah
  6. Berdengkur yang kronik
  7. Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
  8. Alahan hidung atau hidung sensitif
  9. Selesema biasa yang melarat.

SUMBER

Punca utama resdung adalah disebabkan virus, bakteria atau kulat (fungus).

Semakin banyak kes resdung kulat dijumpai akhir-akhir ini, baik pada pesakit biasa atau mereka yang ada kompromi imuniti (ralat sistem pertahanan badan).

Penemuan Klinik Mayo pada 1999 mendapati, ada kulat pada 96 peratus pemeriksaan sampel hingus dari sinus pesakit sinusitis kronik.

Ini bermakna ramai daripada pesakit sinusitis kronik mempunyai resdung kulat atau penyakit itu menjadi pemula kepada resdung kulat.

SUMBER

Suplemen Ubat Resdung Berkesan ?

Jadi untuk merawat punca utama resdung mesti la sistem imun badan kita yang kuat menentang virus, bakteria kan

ALFALFA COMPLEX

Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri.

Ia kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat dari ekzema, resdung, alergik dan gegata.

* Pesakit SLE tidak digalakkan ambil Alfalfa.

B COMPLEX

B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan

Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh

Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati

Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress

VITAMIN C

Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect dari pengambilan drugs anti histamin

Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh

Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol

Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (Fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)

Meningkatkan pertumbuhan tisu.

VIVIX

Vivix mampu bertindak sehingga ke peringkat sel yang kecil di dalam badan kita.

Jadi, sel-sel yang mudah mengalami keradangan sehingga mencetuskan masalah resdung dapat diperbaiki supaya menjadi sel yang sihat.

Jadi masalah resdung dapat di atasi dengan lebih berkesan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*

Testimonial Resdung – 7 Sudu Vivix Berjaya Hilangkan Selsema

Dulu saya kalau migrain datang, tak boleh tengok cahaya.

Mesti nak tidur kat tempat gelap dengan harapan migrain tu pergi.

Serangan migrain saya sekali seminggu tu memang wajib.

Saya tak suka makan ubat sebab tau untuk jangka masa panjang ubat tu beri lebih mudarat dari sembuhkan.

Hubby saya pula, pagi-pagi bangun bersin. Mandi bersin.

Lepas mandi pun bersin. Kena kipas bersin.

Cuaca berubah sejuk bersin.

Bila orang resdung bersin, bersinnya bukan sekali 2 tau. Tapi 20, 30 kali.

Selsema jangan cerita. Sekotak tisu dah habis pun meleleh lagi hingus.

Ia cair macam air. It just couldn’t stop.

Hari ni saya taknak explain detail pasal resdung sebab saya dah tulis panjang lebar mengenai resdung dalam entri ni.

Saya cuma nak ringkaskan perubahan yang kami rasa lepas consume Vivix.

Sesudu – Bersin berkurang. Takde la sampai 20, 30 kali

3 sudu – Dah tak selsema lagi. Bersin bila mandi pagi sejuk. Tu pun 3, 4 kali then stop.

7 sudu – Dah tak kedengaran lagi bersin.

Selsema pun dah tiada lagi

Hari ni dah 3 bulan sejak kami consume.

Cuma pagi-pagi mandi hubby akan hembus hingus yang terkumpul sepanjang malam.

Atas tu gambar terkini botol pertama kami.

Dah 3 bulan masih belum habis.

Sebabnya hubby dah jarang makan. Seminggu sekali je.

Lagipun dos Vivix cuma sesudu kecil. Bukan sudu besar. Memang jimat.

Highly recommended for those yang dah tak tahan dengan resdung dia.

Saya pun sempat consume 3 minggu je sebelum sah pregnant maka saya kena stop ambil Vivix.

Berita baiknya saya dah tiada migrain lagi! Trade mark resdung? All gone!!!

ubat resdung

Testimonial Resdung 2 – Takut Hilang Hidung

Nama saya Nurhafizah Zamri .

saya berumur 29 tahun dan sebagai surirumah sepenuh masa ..

saya mengunakan Shaklee sejak 2 tahun yang lepas akibat kulit kusam selepas bersalin dan resdung yang agak menganggu setiap pagi hari2 saya sejak dari sekolah lagi.

Setiap pagi akan kedengaran disetiap ruang rumah kelas ataupon tempat kerja saya bersin setiap pagi ..

arhhhh malunya ..tidak boleh dibayangkan.

Bukan itu sahaja resdung yang saya alami juga mengakibatkan saya alah pada habuk dan makanan.

Bukan pada makanan laut seperti sotong udang dan ketam sahaja malah pada semua makanan seperti ayam dan ikan yang tidak fresh juga akan menyebabkan saya mengalami kegatalan pada hidung dan mata.

Yang lagi teruk mata saya akan membengkak, berair dan gatal kemerahan dengan teruknya.

Boleh bayangkan tak saya juga tidak boleh membeli ayam di Tesco kerana ayam-ayam disana sudah tidak segar lagi.

Pasar malam adalah hanya tempat saya membeli makanan basah .

Oleh kerana takutkan kehilangan hidung yang sering diperkataan saya mula cuba mencari penawar untuk permasalahan saya.

Untuk permulaan saya hanya mengamalkan vitamin C sahaja dah sebulan kemudian baru lah menambah Alfalfa sebagai 1 set resdung.

Saya konsisten makan dalam sebulan dan telah menunjukan tidak balas bahawa saya tidak lagi bersin diwaktu pagi dan mengalami kegatalan pada mata dan hidung saya.

Saya juga boleh makan makanan laut tanpa berpantang lagi seperti selalu.

Alhamdulillah ..akhirnya saya keluar dari masalah saya yang menghantui saya bertahun-tahun lamanya sejak dari sekolah lagi .

Terima kasih Allah..

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya anda boleh mencuba Set Resdung Shaklee ini kerana ia sangat berkesan.

Saya yakin ia juga berkesan pada anda.

set resdung shaklee

Cara Order Ubat Resdung Shaklee

Untuk keterangan lanjut tentang ubat resdung atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

ubat resdung shaklee terbaik

ATAU

tanda-tanda awal kanser tulang

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Kongsi Kepada Kawan

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu