Vivix Shaklee – Minuman Kesihatan Paling Power Dalam Sejarah ?

Vivix Shaklee – Minuman Kesihatan Paling Power Dalam Sejarah ?

VIVIX shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix shaklee begitu unik.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi sebagai vivix shaklee.

ANGGUR DALAM QURAN

Nak cerita zaman pra sejarah, sebenarnya resveratrol nih banyaknya pun dari sumber Anggur. Haah. REd wine yang banyak resveratrol, wine pun buat dari anggur jugak.

So bab anggur ni dah lama dah.

Nak diceritakan dalam kitab pun ada.

“Apakah ada salah seorang di antaramu yang ingin mempunyai kebun kurma dan anggur yang mengalir di bawahnya sungai-sungai; dia mempunyai dalam kebun itu segala macam buah-buahan, kemudian datanglah masa tua pada orang itu sedang dia mempunyai keturunan yang masih kecil-kecil.

Maka kebun itu ditiup angin keras yang mengandung api, lalu terbakarlah.

Demikianlah Allah menerangkan ayat-ayat-Nya kepada kamu supaya kamu memikirkannya.” (QS Al Baqarah: 266)

”Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman; zaitun, kurma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan.” (QS: An Nahl: 11)

“Dari buah kurma dan anggur, kamu membuat minuman yang memabukkan dan rezeki yang baik.

Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Allah) bagi orang yang mengerti,” (QS Al-Nahl (16) ayat 67).

Ibnul Qayyim menjelaskan, “Anggur termasuk buah-buahan yang terbaik dan paling banyak kegunaannya, boleh dimakan dalam keadaan basah maupun kering, yang hijau dan masak maupun yang masih mengkal.

Anggur menjadi buah sesungguhnya bila dikombinasikan dengan buah-buahan, menjadi makanan pokok bila digabungkan dengan makanan lain, menjadi lauk bila dikombinasikan dengan lauk lain, menjadi ubat bila dicampur dengan ubat lain dan menjadi minuman bila dicampur dengan minuman lain.”

Abu Muhammad Abdallah Ibn Ahmad Ibn al-Baitar Dhiya al-Din al-Malaqi atau akrab disapa Ibnu al-Baitar (1197 M – 1248 M) menuturkan bahwa anggur yang baik adalah anggur yang berukuran besar, berkulit tipis, berbiji jarang, dan berwarna agak kemerah-merahan.

Menurutnya anggur adalah buah yang paling diminati.

minum untuk kurus perisa anggur vivix shaklee

FRENCH PARADOX

Cerita hari adalah satu cerita merepek yang berlaku dia perancis sana,bila ramai saintis mendapati, kenapa orang perancis nih badan cantik sihat, walaupun diet diorang ni tak betul, makan gula tinggi karbo, tapi menten je.

Benda ni dipanggil french paradox, memang gile.

Bila dok kaji, oh rupanya orang perancis nih depa minum wine.

Hoo patutlah diorang steady je kurus walaupun dah ok.

Tapi ada satu masalah, lagi, kalau minum wine je, mahal kot, bukan semua orang boleh minum wine.

Jadi kaji punya kaji lagi, mereka mendapati, dalam wine nih ada satu bahan yang hebat, dan bahan itu dipanggil RESVERATROL.

Jadi setiap masa, banyak paper dan journal yang kaji dan keluarkan result pasal resveratrol nih, dari masa ke semasa, sampai lah satu masa satu team dari prof havard, Dr Sinclair mencari solusi untuk awet muda.

Akhirnya keluar satu paper diterbitkan di nature,

dan macam biasa, bila paper pasal awet muda tuh keluar jurnal Nature, memang popular terus Dr Sinclair, tuh, hahaha.

Masa dr sinclair buat kajian tuh, dia pun bekerjasama dengan satu company nutrisi masa tuh.

Akhirnya, tahun 2008, satu company nutrisi dah keluarkan satu produk yang 10 kali lebih power dari resveratrol biasa.

Resveratrol terbaik yang pernah ada dalam dunia. memang power, rakyat malaysia pun dah minum banyak benda nih.

Kesan dia, lain macam, dari yang sakit, jadi sihat, yang sihat, lebih sihat dan bertenaga.

Inilah powernya RESVERATROL !!!

KAJIAN RESVERATROL

Nak diceritakan lagi pulak, kajian resveratrol ni telah menyelongkar secara saintifik kebaikan resveratrol nih.

Apa yang menarik, banyak masalah sakit kritikal, boleh diatasi dengan diet resveratrol.

1. Kanser

Menurut American Cancer Institute, rasveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa.

Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat.

Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

2. Diabetes

Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.

3. Anti Penuaan

Resevratrol juga terkenal sebagai ejen anti penuaan.

Dalam kajian oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, resevratrol melindungi kulit serta melambatkan kesan penuaan kulit dan lain2 kesan penuaan pada kulit.

4. Jantung

Resevratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

4 MEKANISME VIVIX SHAKLEE

1. Membantu melindungi dan membaiki DNA

Kandungan Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA.

Setiap hari, sel-sel tubuh badan kita diserang oleh hampir sejuta agen yang mampu merosakkan DNA kita.

Ia mampu merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan ‘typo’ (kesilapan susunan DNA dari yang asal) yang mana ini boleh mengganggu fungsi sel.

Vivix mengandungi resveratrol iaitu sejenis anti-oksidan yang sangat hebat dan terbukti membantu melindungi DNA dari terus rosak. Pada masa yang sama membetulkan sel-sel yang telah rosak.

2. Pengawalaturan gen

Kerosakan dan kecacatan DNA boleh menyebabkan kemerosotan umur pada tahap sel.

Dalam satu penemuan utama ramuannya,Vivix membantu mengaktifkan satu sistem pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan terus pada tahap sel.

3. Biogenesis Mitokondria

Mitokondria sangat penting dalam penghasilan tenaga yang diperlukan oleh sel. Mitokondria merupakan penjana tenaga dalam tubuh.

Apabila jumlah mitokondria berkurangan, kecekapan sel badan dalam menghasilkan tenaga juga berkurangan.

Salah satu kelebihanVivix adalah ia menggalakkan biogenesis (penghasilan baru) bagi memastikan penghasilan tenaga sentiasa mencukupi seperti yang diperlukan oleh sel.

4. Melambatkan pembentukan protein AGE

Pembentukan dan pengumpulan protein AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kerosakan pada tahap sel yang mengganggu kekuatan dan jangka hayat sel.

Ramuan Vivix yang mengandungi 10x ganda resveratoral (kandungan unik dalam Anggur Muscadine) sangat membantu melambatkan pembentukan protein AGE itu tadi.

vivix shaklee

4 BAHAN UTAMA DALAM VIVIX SHAKLEE

1. Muscadine Grape

Anggur hebat, bahan utama kandungan vivix shaklee ini adalah satu satunya anggur semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom,iaitu 20 kromosom dan kerana inilah ianya mempunyai lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.

Ia mempunyai ciri ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.

Anggur muscadine dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti radang.

2. Elderberry atau Sambucus Nigra

Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra.

Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur.

Buah ini banyak tumbuh di Eropa, Amerika Utara, Asia, dan Inggris.

Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional.

Manfaat lain jus elderberry ialah.

  • telah terbukti sangat efektif dalam pengobatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengobati penderita flu selama epidemi di Panama pada tahun 1995.
  • Kandungan vitamin C yang tinggi membuat jus elderberry sangat bermanfaat dalam pengobatan penyakit yang disebabkan karena infeksi virus dan bakteri.
  • Kemampuannya untuk mencegah dan mengobati kanser, fakta dikaitkan dengan antioksidan yang dikandungnya.
  • Meningkatkan sistem kekebalan tubuh serta sangat membantu dalam mengobati penyakit AIDS dan kanser.
  • Menurunkan kadar kolesteroldan mengurangi kolesterol jahat. Hal ini dapat sangat bermanfaat dalam mencegah penyakit jantung.
  • Efek berbahaya dari pencemaran, stres, dan makan yang tidak sehat dapat dicegah dan dikurangi dengan mengambil jus elderberry setiap hari.
  • Mencegah dan membantu penyembuhan diabetes, perlindungan terhadap infeksi virus, dan sesak nafas.
  • Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

3 Purpple Carot

Ia adalah sumber terbaik vitamin A dn mengandungi phytokimial termasuk carotenoids,phenolics,polyacetylenes,isocoumarins dan sesquiterpenes.

Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yg mustajab.

Anthocyanins adalah btanggungjawab pd warna merah menyala, biru dn ungu pd buah dn sayur.

Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dn ia bertanggungjawab mengurang diabetes.

Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai anti radang,anti mikrobial dn anti carcinogen.

Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.

4.Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui d amerika utara dan eropah.

Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dn dgunakan utk merumuskan supplemen anti penuaan .

Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol membantu melambatkan prosespenuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan megurangkan berat badan.

TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE

1. Kanser Limfoma

2. Buah Pinggang Bocor

3. Strok

4. Luka Bersalin Cepat Sembuh

5. Berhenti Merokok

Testimonial Lain

  1. Awet Muda
  2. Fibroid
  3. Berjaya Hamil
  4. Vertigo
  5. Kanser payudara
  6. Kencing manis
  7. Jantung
  8. Scabies
  9. Asma
  10. Tibi
  11. Tulang patah
  12. Kurus
  13. Pcos
  14. Psoriasis
  15. Kencing tikus
  16. SLE
  17. Buasir

JOM ORDER VIVIX ?

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

cara nak kurangkan darah tinggi

ATAU

daftar ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu