DIET DIET SIHAT

SIHAT DENGAN DIET SIHAT

Wajib Detox Kalau Asyik Sakit Kepala, Perut Buncit

Wajib Detox Kalau Asyik Sakit Kepala, Perut Buncit

Jika anda mengalami sekurang-kurangnya 5 petanda di atas sudah tiba masanya untuk anda merancang untuk PROGRAM DETOKS. Jika anda masih blur dan tidak pasti tentang CARA UNTUK DETOKS boleh hubungi kami. Jom baca wajib detox. 10 TANDA MENGAPA ANDA PERLU LAKUKAN DETOX DENGAN SEGERA.

10 TANDA ANDA WAJIB DETOX

1. SEMBELIT

Setiap orang perlu membuang sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Bagi memastikan bahan buangan pepejal dan cecair bertoksin tidak sepatutnya disimpan terlalu lama dalam badan kerana ianya mengundang kepada pelbagai masalah kesihatan seperti kanser kolon, batu karang dan batu hempedu.

2. KEMBUNG PERUT

Usus yang tidak bersih dan penuh toksin akan menyebabkan angin terperangkap di dalamnya dan menyebabkan perut menjadi kembung dan tidak selesa.

3. PERUT BUNCIT

Najis yang terkumpul lama di dalam usus akan mengeras dan menjadi tempat angin berkumpul. Ini menyebabkan perut kelihatan boroi walaupun berat badan masih normal.

4. SAKIT KEPALA

Badan yang penuh toksin akan menyebabkan anda mengalami sakit kepala yang berulang-ulang, malah boleh menyerang anda setiap hari. Hal ini disebakan peredaran darah ke seluruh tubuh yang tidak mengalir dengan lancar.

5. LETIH & LESU

Toksin yang terkumpul dalam badan seumpama racun yang mencuri tenaga di dalam badan, menyebabkan kita lesu dan tidak bermaya sepanjang hari.

6. MULUT BERBAU

Usus yang kotor dan tidak bersih secara kerap akan menyebabkan mulut berbau busuk dan menimbulkan ketidakselesaan kepada orang lain di sekeliling.

7. KULIT KUSAM

Jika masalah kulit seperti jerawat dan kulit kusam seperti jerawat dan kulit kusam anda berpanjangan, cuba ambil langkah untuk DETOKS bagi membersihkan toksin yang berkumpul di dalam badan terlebih dahulu.

8. KEMARUK MAKAN

Apabila toksin penuh di dalam badan, ia akan menyerap segala nutrien yang anda ambil daripada makanan dan ini akan menyebabkan keinginan makan anda meruap-ruap terutama terhadap makanan yang manis dan bergula.

9. BERAT BADAN BERLEBIHAN

Jika anda dapati berat badan anda melebihi berat badan yang ideal seperti paras GEMUK atau OBESITI, jangan berlengah lagi untuk melakukan DETOKS dengan segera,

Jika anda memandang remeh ianya bakal mengundang kepada masalah DIABETES, DARAH TINGGI, SAKIT JANTUNG dan lain-lain lagi. DETOKS segera dan amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat dan merancanglah untuk menurunkan berat badan dengan segera.

10. KURANG BERAT BADAN

Selain obesiti dan kegemukkan, berat badan yang di bawah berat badan ideal juga memberikan petanda bahawa tubuh anda telah menyimpan dan memelihara toksin.

Tambahan pula jika keinginan makan yang meningkat tetapi berat badan tidak juga naik Hal ini kerana toksin tersebut telah menyerap segala nutrien dalam badan anda. Dan golongan ini juga tidak terlepas daripada masalah kesihatan yang kronik seperti TEKANAN DARAH RENDAH, dan wajib detox.

Leave a Reply

%d bloggers like this: