DIET DIET SIHAT

PENGEDAR VIVIX PALING TOP DI MALAYSIA

Walaupun Kena Vacuum, Tapi Lepas Bersalin Tak Perlu Jahit

Walaupun Kena Vacuum, Tapi Lepas Bersalin Tak Perlu Jahit

Masa baby dah keluar perut, doktor anggarkan berat baby 3.4 kg or lebih sikit lah 😊
.
Masa hari pertama CL tengok baby, dia teka baby adik lahir 3 kg something 😊
.
Hakikatnya, berat baby adik masa lahir ialah 4.11 kg at 40 weeks 1 day. Aqasyah lahir tak sampai 40 weeks pun 4.13 kg.
.
Inipun, amak detected GDM so amak sangat teliti dengan diet amak sepanjang pregnant. Bacaan BSP sentiasa cantik alhamdulillah.
.
Amak hadapi masalah penghadaman almost sepanjang pregnant so makan memang kurang .. most of the time ESP mixed CINCH CAFE LATTE penyelamat kelaparan.
.
Ostematrix memang megadose sebab hormon mengandung amak tinggi so peristalsis usus memang slow giler.. baru selesa membuang sekaligus perut dan badan pun selesa.
.
Masa detailed scan 3D/4D pertama baby adik, memang sonographer dah puji.. tulang baby adik kuat. Scan tak tembus tulang, nampak kepadatan tulang baby adik.. tapi kaki baby adik memang dah detect panjang.. hihi so amak tau baby ni ‘tinggi’ orangnya.. besar je tak tau lagi masatu..
.
Anak-anak amak keluar memang masing-masing berat ‘deans’ list’ .. tapi, start amak amal suplemen Shaklee masa anak kedua, lahirnya ditimbang berat tapi budaknya tak chubby pun. Chubby lagi amak tengok baby lain.
.
Mungkin sebab tu alhamdulillah amak lahirkan diorang ni mudah, sampai turn baby no 6 yang doktor siap vacuum pun tetap takde koyak dan jahit kat bawah tu.. INTACT. Amak hari kedua dah start cergas (nombor 6 ni hari pertama amak weng lagi sebab 24 jam tak tidur sebelum bersalin).
.
Syukur pada ALLAH swt. Dan syukur ada suplemen Shaklee yang superb. Juga, syukur ditemukan dengan pakar-pakar bersalin di UMRA sampai 10 tahun amak jadi klien diorang dah .. 6 orang anak semua baby UMRA tau 😊
.
Korang yang plan nak pregnant, tengah pregnant.. jom cuba suplemen Shaklee. Bukan cerita rekaan, anak-anak dan pengalaman bersalin berpantang menyusu amak bukti #ShakleeEffect! #masterhadhatinamkb #normanaqasyah #chairilasyrafmkb #babyboy #postpartumhealth #badassbreastfeeder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat