YOUTH – Revolusi Produk Anti-Penuaan Terbaik Dunia ?

YOUTH – Revolusi Produk Anti-Penuaan Terbaik Dunia ?

Alhamdulillah kami berpeluang mencuba skincare terbaru dari Shaklee iaitu YOUTH.

Skincare ni belum keluar lagi, InsyaALLAH bulan 3 akan berada di pasaran untuk semua peminat kecantikan semulajadi.

Apa yang best pasal YOUTH ni adalah ianya hasil dari 8 tahun punya penyelidikan, yang diilhamkan sendiri oleh Roger Barnett, CEO Shaklee.

Bukan simple campur itu ini jadi skincare. Shaklee ada saintis mereka sendiri dan buat research, klinikal test.

Set kecantikan kulit Shaklee YOUTH ini akan menjadikan kita muda lebih lama, 100% bahan dari tumbuhan, bebas kekejaman terhadap haiwan, bebas gluten.

Dan selamat daripada lebih 2,500 bahan kimia berbahaya dan ramuan yang dipersoalkan, yang telah ditunjukkan dari ujian Klinikal.

Jom tengok video review dibawah tentang youth.

YOUTH TERBUKTI SECARA KLINIKAL

Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui Kajian Klinikal.

Ujian klinikal ni direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ia mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kedutan wajah (wrinkles).

Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut .

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti:-

  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran kulit

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya,

Hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

youth clinical result

YOUTH PATENT DAN PATENT PENDING

Patents Shaklee yang Granted untuk produk YOUTH ni adalah:

US 6036946 A – Methods for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6174519 B1 – Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6235272 B1 – Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6015548 A – High efficiency skin protection formulation with sunscreen agents and antioxidants

Patent-patent ni dah di-filed sejak tahun 1997, 1998, dan 1999. Ada 4 lagi Patent-Pending (dah filed, belum granted) hanya untuk buat produk YOUTH Shaklee.

youth patent

YOUTH BEBAS DARI BAHAN BERIKUT

  • Parabens
  • Sodium/Ammonium Lauryl Sulfate
  • Phthalates
  • Propylene Glycol
    BHT
  • BHA
  • Mercury
  • Hydroquinone
  • Mineral Oil
  • Petrolatum
  • Synthetic Colors
  • Synthetic Fragrance
  • Benzalkonium Chloride
  • Benzophenone
  • Cyclomethicone
  • Aluminum Lakes
  • Lanolin
  • Petroleum-Derived Waxes
  • Quaternium-15
  • Methylisothiazolinone
  • Triclosan
  • Microbeads (Microplastics)
  • Aminobenzoic Acid (PABA)
  • Avobenzone
  • Cinoxate
  • Dioxybenzone
  • Nitro & Polycyclic Musks

KANDUNGAN BOTANIKAL YOUTH

Dengan 8 paten dan paten-pending, setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan.

  1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia, sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.
  2. Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.
  3. Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.
  4. Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.
  5. Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.

youth complex

YOUTH SHAKLEE SKINCARE

Set ini terdiri daripada 7 produk berikut yang akan memantapkan lagi kulit cantik anda.

1. Luminous gel oil cleanser

Pembersih pH seimbang TANPA Sabun 3-dalam-1, pembersih ini membasuh lembut, membersihkan dan mempersiapkan kulit kita untuk produk youth yang lain.

2. Perfecting skin toner

Mengelupas, menghidrat dan menyuburkan kulit kita.

3. Youth activating serum

Produk ini mesti ada dalam senarai wajib skincare kita.

Toner ini mempunyai teknologi yang telah dipatent iaitu Kompleks Pengaktifan Belia Shaklee

Yang mempunyai 10 x bahan aktif untuk memperbaharui kulit pada tahap sel.

Hasilnya, kulit kita akan menyokong pengeluaran kolagen dan menjadikan sel-sel kulit berfungsi lebih muda.

4. Age defense mineral moisturizer spf 30

Krim pelembap ini menghasilkan perlindungan dari sinaran SPF 30 UVA / UVB matahari dan melindungi juga untuk kulit kita daripada pencemaran alam sekitar

Wow, Perlindungan 2 dalam 1.

Tanpa bahan kimia.

Hanya bahan semulajadi.

Krim pelindung matahari ini dihasilkan dari bahan semulajadi dan biopolimer dari hidupan laut.

5. Advanced renewal night cream (rich or light)

Krim malam  yang baru ini menghidrat dan melembutkan kulit kita hingga jauh ke dalam kulit.

Dan menyokong proses pembaharuan kulit semasa kita tidur.

Adunan ramuan botani proprietari Shaklee akan membantu pengeluaran kolagen dan elastin untuk menjadikan kulit kelihatan lebih muda, licin,lebih bercahaya.

6. Radiance C+E capsules

Vitamin C 20% tulen memulihkan sinaran kulit sihat dengan mengurangkan bintik-bintik pada kulit di sebabkan penuaan.

Ini juga akan melicinkan tekstur kulit dan mencerahkan warna kulit.

Kapsul adalah berasaskan tumbuhan, biodegradable dan tidak menggunakan pengawet.

7. BB cream

Balsem kecantikan pelbagai fungsi 5 dalam 1 ini menyediakan lapisan menyempurnakan rupa dan tekstur kulit kita.

Tak cukup dengan itu, BB cream ini juga akan membetulkan, menghidrat, menyuburkan dan melindungi.

Krim ini mempunyai fungsi tambahan pelindung matahari dari bahan semula jadi untuk menyediakan Perlindungan SPF 30 UVA / UVB.

UNBOXING YOUTH OLEH NAJIHAH RAZALI

Alhamdulillah, leader kami dari team iron millionaires puan Najihah Razali, telah berjaya membuat video menarik unboxing youth nih.

Beliau memang terkenal dengan kepakaran dalam set kecantikan sejak zaman nutriwhite, dan kini dengan YOUTH pula.

Jangan lupa untuk subcribe youtube beliau, banyak informasi menarik dan peluang business di sana.

TESTIMONIAL YOUTH SHAKLEE

Di sini kita boleh lihat apa beza REAL TESTIMONI skincare YOUTH dengan skincare biasa lain yang di pasaran, di mana :

Skincare YOUTH

  • melibatkan wanita muda juga yang berusia
  • testimoni rasmi/sebenar diambil dengan wajah tanpa secalit makeup
  • menggunakan jurugambar yang bertauliah
  • tidak menggunakan sebarang edit dan filter dari mana-mana aplikasi canggih

Skincare biasa yang lain

  • menggunakan model/brand ambassadors/artis yang sudah sedia cantik kulitnya
  • testimoni rasmi/sebenar dengan wajah yang menggunakan makeup tebal
  • guna camera HP pun boleh yang penting muka cantik
  • ada penggunaan aplikasi untuk edit dan tambah filter

Berdasarkan dari Testimoni Pengguna YOUTH :

  • Hampir 100% Pengguna Youth Shaklee Skincare mendapat kesan positif
  • Untuk Masalah Jerawat DI Wajah Remaja, Jerawat Pasir, Jerawat Batu, perubahan dilihat seawal 7 hari penggunaan.
  • Untuk Masalah Kedutan di dahi (wrinkles) perubahan iaitu garis halus kedut hilang dalam masa 30 hari.
  • Untuk masalah Jerawat di wajah matang (maksudnya yang dah tua pun berjerawat) dan kulit berminyak, perubahan ketara dilihat selepas 30 hari Penggunaan Youth SHAKLEE
  • Untuk Masalah Kulit Jeragat Tompok / Hyperpigmentation / Kulit Berjeragat, kesan jeragat pudar kelihatan seawal 60 hari penggunaan.
  • Untuk masalah garisan halus di mata / kedutan di mata, kesan garisan / kedutan mulai hilang kelihatan seawal 30 hari.

testimonial youth

testimonial youth

testimonial youth

testimonial youth

TESTIMONI BEBAS YOUTH

testimonial youth shaklee

testimonial youth shaklee

testimonial youth shaklee

testimonial youth shaklee

testimonial youth shaklee

testimonial youth shaklee

TESTIMONIAL YOUTH MASTER COORDINATOR SHAKLEE MALAYSIA

youth testimonial malaysia

youth testimonial malaysia

youth testimonial malaysia

youth testimonial malaysia

youth testimonial malaysia

youth testimonial malaysia

youth testimonial malaysia

 

wanita 62 tahun, kulit lebih tegang, tiada lagi menggelebeh, kulit labih cerah. Wanita juga amalkan GLA, VIVIX, Omega Guard untuk kesan yang lebih optimum

 

Selepas detox dan youth semakin muda . Jauh bezakan.

Masalah ramai iaitu lubang kesan dari parut jerawat. 13hari guna Youth parut semakin hilang

 

sumber: superibu ,  zinniazaayachalo , ainulmustafa,

CEGAH PENUAAN SEKARANG DENGAN YOUTH

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

This Post Has 4 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu
WhatsApp chat Nak Order Shaklee ?