ELAK PERUT BUNCIT – 5 Petua Supaya Kekal Langsing

ELAK PERUT BUNCIT – 5 Petua Supaya Kekal Langsing

Cerita pasal gemuk nak body cun, mesti semua orang nak elak perut buncit, lagi-lagi usia dah meningkat, lelaki dah berkahwin, habis tak jaga badan, terus menjadi perut orang pregnant bertahun-tahun. Jom baca sikit tips nak elak perut buncit di bawah.

5 PETUA ELAK PERUT BUNCIT

  1. Makan Dengan Perlahan – Semasa makan, elakkan daripada berdiri dan cuba kunyah dengan perlahan kerana makanan yang tidak dapat dihadam akan menimbulkan banyak gas.
  2. Jangan Minum Teh – Daun teh boleh mengakibatkan protein daripada makanan anda mengeras dan sukar dicerna.
  3. Kurangkan Pengambilan Garam – Terlalu banyak garam hanya menambahkan lagi sodium dalam badan dan melambatkan pengeluaran air keluar dari sel. Akibatnya perut akan terasa penuh dan buncit.
  4. Jangan Tidur Lagi – Makanan yang anda baru ambil itu pastinya tidak dapat dicerna dengan baik dan boleh menyebabkan jangkitan kepada usus sekiranya anda terus tertidur atau terasa mahu tidur.
  5. Jangan Mandi – Mandi selepas makan hanya akan mengurangkan kadar pengaliran darah ke kawasan perut. Ini akan melemahkan sistem pencernaan anda. Kalau boleh, sebelum makan, mandi dahulu.

resveratrol

RESVERATROL UNTUK KURUS ?

Dalam satu kajian terbaru, penyelidik daripada Sepanyol telah mengambil 2 kumpulan tikus yang diberi makan dengan diet tinggi kalori. Salah satu daripada kumpulan tikus tersebut ditambah dengan resveratrol di dalam diet selama  6 minggu.

Bagi memahami bagaimana resveratrol boleh membakar lebih banyak kalori, pada akhir 6 minggu untuk ujikaji tersebut, tisu daripada bahagian otot kaki tikus berkenaan telah diambil, dan beberapa kunci gen yang memodulasikan (mengawal) metabolisma dan thermogenesis (penjanaan haba) diukur.

Penyelidik yang terlibat mengambil tisu di bahagian kaki kerana tisu berkenaan merupakan pengawal  utama suhu badan kita. Hasil daripada pemerhatian kajian tersebut didapati bahawa hanya otot yang diberikan resveratrol telah meningkatkan jumlah protein yang dipanggil UCP, pengatur utama thermogenesis.

UCP ini adalah jawapan kepada bagaimana resveratrol dapat membantu membakar lebih banyak kalori. Penemuan ini dianggap besar kerana ia boleh membantu menjelaskan bagaimana penggunaan resveratrol boleh menyumbang kepada peningkatan pelepasan haba di seluruh badan.

vivix merah shaklee

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

VIVIX mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah. Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Ainul Mustafa  013-3612717

atau klik icon di bawan ini.

e-sell

ATAU

jadi ahli shaklee

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

sumber : myliferia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Open chat
Powered by